Repost: Mesiangervo - ja ruusujätelö

Ruusun kukinta-aika on parhaillaan käynnissä Etelä-Suomessa ja itse keräsin tänään suuren määrän ruusun terälehtiä. Niistä inspiroituneena julkaisen uudelleen viime kesän reseptin ruusu- ja mesiangervojäätelön valmistukseen.



Mesiangervojäätelö

n. 2-3 dl kuivatettuja mesiangervon kukkia
2 dl kermaa
3 dl täysmaitoa
4 keltuaista
1 dl sokeria



Laita mesiangervon kukinnot maidon ja kerman sekaan ja kiehauta nopeasti. Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Siivilöi kukinnot pois seoksesta. Vatkaa toisessa astiassa keltuaiset ja sokeri. Sen jälkeen sekoita kerma-maito kananmunamassaan. Lämmitä seos kattilassa 82 - 85 -asteiseksi. Tämä on tärkeä työvaihe, sillä kananmuna ei missään nimessä jaa kokkeloitua. Toisaalta alemmassa lämpötilassa sen emulgoivat ominaisuudet eivät pääse toimimaan, joten suosittelen käyttämään ruoanvalmistukseen tarkoitettua lämpömittaria tässä työvaiheessa. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. Tämän jälkeen voit laittaa seoksen jäätelökoneeseen ja toimi sen jälkeen jäätelökoneen ohjeen mukaisesti.

Ruusujäätelö

2-3 dl kuivatettuja ruusun terälehtiä
2 dl kermaa
3 dl täysmaitoa
4 keltuaista 
1 dl sokeria

Toimi kuten mesiangervojäätelönkin kanssa.

Mesiangervojäätelö on melko imelän makuista mesiangervomaiseen tapaan. Voit halutessasi vähentää sokerin määrää. Ruusujäätelössä ruusun maku on melko hento. Siinä voit käyttää halutessasi jopa ohjetta enemmän ruusun lehtiä.

Mukavia jäätelöhetkiä helteessä!
Julkaistu alunperin 19.7.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...