Ah niin ihanat hamam-pyyhkeet

Kohta on taas se aika vuodesta, kun voi heittää pyyhkeen rantakalliolle ja makoilla siinä nauttimassa auringosta tai pulahtaa mereen tai järveen ja kietoutua sen jälkeen ihanaan puuvillaiseen hamam-pyyhkeeseen. Itse ostin ensimmäiset laadukkaat hamam-pyyhkeeni kolme vuotta sitten ja nyt olen pikku hiljaa kartuttanut kokoelmaani vanhojen pyyhkeiden tullessa käyttöikänsä päähän.




Siis mikä hamam-pyyhe? Hamam-pyyhkeet ovat kreikkalaisia tai turkkilaisia, täyttä puuvillaa olevia kudottuja ohuita pyyhkeitä. Itse suosin käsinkudottuja pyyhkeitä, jolloin voi lisäksi tukea käsityöyrittäjää ja löytää hieman valtavirrasta poikkeavia malleja ja kuoseja. Hamam-pyyhkeitä saa eri kokoisina, joskin itse nautin siitä, että pyyhe on kerrankin tarpeeksi iso, jotta siihen voi oikeasti kietoutua. 




Pyyhkeen idea on siinä, että se on ohut ja kuivuu nopeasti. Lisäksi se mahtuu rullattuna perinteistä pyyhettä paremmin mukaan matkalaukkuun, retkelle, uimaan ja saunaan. Ohuen materiaalinsa vuoksi se toimii niin auringonvarjokankaana kuin istuinalustanakin. Se on helppo pestä, sillä 100 % puuvillakankaan voi pestä korkeammissakin lämpötiloissa ilman, että kangas kärsii.

En ehkä ryntäisi uusimaan koko pyyhekaappia kerralla, mutta siinä vaiheessa, kun vanhat pyyhkeet on käytetty moneen kertaan uudelleen siivousrätteinä, suosittelen harkitsemaan hamam-pyyhkeen hankintaa. Hamam-pyyhkeet ovat myös ilo silmälle, joten pitää olla varovainen, ettei tämä intohimo lähde käsistä. Karkkiväriset, kauniit pyyhkeet nimittäin ilahduttavat niin kotona kuin mökilläkin ja ovat ihana vaihtoehto esim. tuparilahjaksi tai mökkituliaisina. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...