Spa-ilta lasten kanssa kotosalla

Meillä vietettiin spa-iltaa lasten kanssa. Minulla on tapana saunoa lasten kanssa yleensä lauantaisin, mutta muuton jäljiltä kaipasimme vähän jotain luksusta arki-iltaan. Lapset olivat puhuneet jo pitkään villiyrttijalkakylvyistä, joten teimme ne saunan yhteyteen. Jalkakylvyissä oli nokkosta, kanervaa ja koivua. Esikoinen ehdotti lisäksi eteerisen öljyn lisäämistä saunaveteen, joten valitsimme tunnelmaan eucalyptuksen eteerisen öljyn. Mikäli kotoota ei löydy valmiina villiyrttejä, voin lämpimästi suositella Helsinki Wildfoodsin Herbal bath -jalkakylpyjä. Myös itsetehdyt suihkutuoksut toimivat tunnelmantuojana.

Itsetehdyt suihkutuoksut

Kunnon spa-tunnelmaan sopivat myös helpot ja nopeat kasvonaamiot. Tällä kertaa valmistimme ne valkoisesta savesta, soodasta ja ruusuvedestä. Lisäsimme joukkoon myös tilkan arganöljyä kosteuttamaan ihoa. Sooda tekee naamioista ihanan kuohkeat levittää ja se samalla kuorii ihoa kevyesti. Ruusuvesi puolestaan hellii herkkää ihoa. Valkoinen savi pehmentää ja puhdistaa ihoa.

Kuohkea kasvonaamio

Spa-tunnelman kruunasivat kiireetön tunnelma ja kynttilät. Aikuisten spa-hetken yhteydessä voisi vaikka nauttia lasillisen kuohuvaa, nyt nautimme itsetehtyä mustaherukan lehdistä valmistettua kuohuvaa simaa, joka nimitetään myös marsalkan shampanjaksi.

Ei liene yllätys, että tuollaisen hemmottelun jälkeen koko porukka oli aika valmiina sänkyyn jo ajoissa.


2 kommenttia:

  1. Näyttää aivan jätskiltä tuo kasvonaamio, syötävän herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se tosiaan oli sekä herkullisen näköistä että hauskan tuntuista kasvoilla 😊

      Poista

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...