Itsetehty sokerikuorinta

Meillä oli eilen lasten kanssa saunailta. Saunan ohessa on kätevää kuoria saunassa pehmennyttä ihoa. Yritän välttää turhaa ihon kuorimista, mutta silloin, kun iho kaipaa kuorintaa, teen sen mieluiten itsetehdyllä luonnollisella kuorinta-aineella.

Ihon kuorinta-aineeksi sopii melkein mikä tahansa karkea aine keittiöstä. Käytetyt kahvinpurut ovat mahtavia kuorinnassa, mutta niitä pitää käyttää pyyhkeen tai sanomalehden päällä, sillä niitä ei saisi päätyä viemäriin. Viemäriystävällisempi vaihtoehto on sokerikuorinta.

Sokeri kelpaa jo sellaisenaan kuorinta-aineeksi, mutta jos haluat tehdä aineesta hieman ylellisempää, lisää sekaan öljyä ja muutama pisara eteeristä öljyä. Oliiviöljy tai manteliöljy olisi sopinut tähän vielä paremmin, mutta meillä sattui olemaan tällä kertaa auringonkukkaöljyä, joten käytimme sitä.


Ohjeet ovat yksinkertaiset:
  • Kaada kulhoon 12 dl sokeria.
  • Lisää valitsemaasi öljyä sen verran, että saat sokerin sekoitettua siihen, mutta ettei seos jää liian juoksevaksi.
  • Lisää halutessasi muutama tippa eteeristä öljyä.
  • Nauti ihanasta kuorinnasta suihkussa tai saunassa.

Pienenä varoituksen sanana täytyy todeta, että kuorinnan jälkeen iho (ja koko kylpyhuone) saattaa jäädä melko öljyiseksi, joten varo liukastumista.

Itse keittiön raaka-aineista tehdyt kuorinnat sopivat hyvin myös vauva- ja lapsiperheisiin, sillä ne eivät sisällä ylimääräisiä kemikaaleja ja eivät ole haitallisia tai myrkyllisiä, jos ainetta pääsisikin lapsen suuhun. Eteerisiä öljyjä ei tosin Suomessa suositella sisäiseen käyttöön, vaikka ulkomailla niitä käytetään myös elintarvikkeissa ja ruoanlaitossa. Mutta silti ne ovat turvallisempi vaihtoehto kuin teolliset kemikaalit kaupan kuorinta-aineissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...