DIY: Kosteuttava kasvovesi/seerumi

Tähän aikaan vuodesta iho alkaa normaalisti huutaa kuivuuttaan. Etenkin kasvojen iho tuntuu rutikuivalta ja toisaalta paksummat voiteet tuntuvat aiheuttavan helposti näppyjä ohuelle ja herkälle iholle. Oma ratkaisuni ongelmaan on kosteuttava kasvovesi, josta saa seerumimaisemman lisäämällä öljyn määrää.


Uutettuja villiyrttiöljyjä

Ohjekin on niin naurettavan helppo, että tätä tuotetta todellakin tulee valistettua ja käytettyä koko talvikauden ajan.

Tarvikkeet:
  • kasvivettä (itse käytin ruusuvettä ja laventelivettä)
  • kevyttä öljyä (minulla manteliöljyyn uutettua kamomillaa ja kehäkukkaa)
  • suihkepullo


Sekoita suihkepulloon kasvivettä sekä itse valitsemaasi öljyä. Olin itse uuttanut muutama viikko takaperin manteliöljyyn kamomillaa ja toiseen erään kehäkukkaa valmistaakseni kehäkukkaöljyä sekä kamomillaöljyä (tästä pääset tutustumaan öljyuuttamisen ohjeisiin). Käytin näitä öljyjä valmistaessani kosteuttavaa kasvovettä. Kasviveden ja öljyn suhde omassa seoksessani oli noin 9/1 mutta öljyn määrää lisäämällä saa tuotteesta seerumimaisemman. 

Käytössä öljy jää kellumaan kasviveden päälle, joten ennen käyttöä kannattaa pulloa ravistaa voimakkaasti. Itse säilytän itsetehdyn kosmetiikan aina jääkaapissa, mikä lisää säilöntäaineettoman tuotteen säilyvyyttä. Viileä kasvovesi myös raikastaa ihanasti aamuisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...