Kiireisen aamun tuorepuuro

Olen täysin hurahtanut tuorepuuroihin. Mikä olisikaan sen nopeampaa napata aamulla töihin mukaan kuin yön yli jääkaapissa valmistunut tuorepuuro. Sen lisäksi, että se on terveellinen ja monipuolinen aamiainen, on siinä lisäksi loputtomasti varaa keksiä uudenlaisia variaatioita.
Oma lempparini on nopea ja yksinkertainen:
  • pari desiä mantelimaitoa
  • chiansiemeniä
  • puurohiutaleita
  • pensasmustikoita

Sekoita sopiva määrä puurohiutaleita, chiansiemeniä ja mantelimaitoa keskenään. Toiset pitävät vähän jämäkämmästä tuorepuurosta, toiset helpommin lusikoitavasta, joten tarkkoja määriä en osaa antaa. Itse teen tuorepuuron suoraan lasiastiaan, jossa saan kuljetettua sen aamulla töihin, ja annan sen tekeytyä yön yli jääkaapissa. Aamulla lisään päälle pensasmustikat ennen töihin lähtöä.

Tätä tuorepuuroa voi maustaa esim. lisäämällä mantelimaidon sekaan hiukan raakakaakaojauhetta tai päälle mustikoiden sijaan/lisäksi vaikka siivutettua banaania ja cashewpähkinöitä. Myös mansikat, vadelmat ja erilaiset hedelmät tuovat vaihtelua tuorepuuroon. Mantelimaidon voi korvata myös vaikka kookosmaidolla, jolloin makumaailma on taas erilainen. 

1 kommentti:

  1. Puuro on meillä aamuisin kokkauslistalla.Tuorepuurot hyviä myös,oma lemppari kuitenkin lämmin puuro.

    VastaaPoista

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...