Lämmin banaanivanukas

Uunijäätelö on yleensä yksi helpoista ja maukkaista jälkiruoista, mutta talvella kaipaan joskus vähän lämpimämpää ja täyteläisempää herkkua ruoan päälle. Talvisiin keleihin sopiikin siis hyvin lämmin banaanivanukas, jonka makumaailma muistuttaa hyvinkin paljon uunijäätelöä. Itse tykkään tehdä vanukkaan kaapin aineksista ilman, että tarvitsee erikseen lähteä kauppaan. Siksi omassa versiossani ei käytetä pohjalla keksejä, vaikka halutessaan niitäkin voi laittaa.
Banaanivanukkaaseen tarvitset:

2 dl sokeria
0,75 dl jauhoja
ripaus suolaa
1 rkl vanijasokeria
4 dl täysmaitoa
4 munan keltuaista
1 rkl voita
4 isoa banaania siivutettuna

Marenkipäälliseen tarvitset:

4 munan valkuaista
4 rkl sokeria

Sekoita vanukkaan kuivat aineet keskenään. Sekoita sen jälkeen munan keltuaiset ja maito. Lisää joukkoon kuivat aineet ja lämmitä kattilassa liedellä hyvin sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta sivuun jäähtymään ja sekoita joukkoon voi.

Vatkaa munan valkuaiset ja sokeri marengiksi. Marenkin on valmista, kun pystyt kääntämään kulhon ylösalaisin ilman, että seos lähtee valumaan. 

Lado vuokaan kerroksittain siivutettua banaania ja vanukasta. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi marenki. Paista uunissa 175 asteessa, kunnes marenki saa kauniin, kevyen ruskean pinnan.


Tarjoile lämpimänä ja säästä loput jääkaappiin seuraavalle päivälle. Jälkiruoka on melko makeaa, joten sitä ei pysty kovinkaan isoa annosta syömään kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...