Hunajaiset yskänpastillit

Loppuvuosi ja vuodenvaihe meni meidän perheellä kahden muuton ja lasten flunssan parissa. Lasten yskä kesti viikkokaupalla ja etenkin yöt olivat hankalia. En usko yskänlääkkeiden auttavan, vaan käytän ennemmin hunajaa flunssan helpottamisessa. Olen ennenkin vaahdonnut hunajan käytöstä flunssan hoidossa mm. sipulihunajan muodossa ja nyt myös lääkäri suositteli hunajaa lapsille. Ongelmana oli vaan se, että öisin on hankala mennä pimeässä hakemaan lusikalla juoksevaa hunajaa sotkematta. Sitten keksin alkaa valmistamaan hunajaisia yskänpastilleja.Niiden valmistaminen on yllättävän helppoa. Tarvitset vain:

  • vihreää teetä
  • hunajaa
  • sitruunaa tai limeä tai niiden mehua
Aloita valmistamalla tee. Itse tein mahdollisimman vahvaa teetä laittamalla kaksi teepussia pieneeen vesitilkkaan. Anna hautua viidestä kymmeneen minuuttiin.

Laita pieneen kattilaan n. desi hunajaa, 0,75 dl teetä ja purista sekaan yhden sitruunan tai limen mehu tai laita n. 0,5 dl valmista mehua joukkoon. Anna kiehua hiljalleen kunnes seos alkaa tummua. Jos haluat varmistaa, että seos on valmista, ota lusikkaan pieni määrä seosta ja pudota se lasilliseen kylmää vettä. Jos seos jähmettyy, on se valmista. Kannattaa tehdä näitä vesilasitestejä melko tiuhaan, jotta seoksen saa otettua pois liedeltä heti, kun se on valmista. Muuten sen maku saattaa kitkeröityä.

Kaada valmista seosta lusikalla silikonisen alustan tai leivinpaperin päälle pieniin kekoihin ja anna jähmettyä.
Jos haluat varmistua, etteivät valmiit pastillit takerru toisiinsa, voit säilyttää niitä yksitellen kahden leivinpaperinpalan välissä.


1 kommentti:

  1. Tämä on huikea idea. Menee testiin.
    Ei sillä, että kukaan yskisi, mutta nuo mahtaa olla hyvän makuisia..... =)

    VastaaPoista

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...