Mesiangervoinen kriikunahillo

Syksyn parasta antia on ehdottomasti herkkujen säilöminen talven varalle. Mikä nimittäin onkaan sen ihanampaa kuin itsetehdyn hillon maku viilin tai puuron seassa talvipakkasilla. Samalla pääsee hyödyntämään oman pihan herkkuja. Tänään valmistui erä villiyrttistä mesiangervo-kriikunahilloa.




Mesiangervo tuo hilloon hienostuneen, vaniljaisen aromin. Samalla se taittaa mukavasti kriikunan kirpeyttä.

Ohje:
1 l kriikunoita
2 dl kuivattua mesiangervon kukintoa
n. 1 l vettä
3-5 dl hillosokeria


Täytä kattila vedellä ja laita kriikunat ja mesiangervo veteen. Anna kiehua pienellä lämmöllä, kunnes kriikunat ovat pehmenneet. Erottele kivet ja mesiangervon kukinnot siivilöimällä seos toiseen kattilaan. Seosta kannattaa siivilöidessä painella voimakkaasti, jotta saat mahdollisimman paljon kriikunasta mukaan seokseen.



Sekoita hillosokeri seokseen ja anna kiehua n. 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Seoksen tekeytyessä voit desinfioida hillopurkit keittämällä niitä kiehuvassa vedessä.

Kuivaa purkit ja täytä ne piri pintaan hillolla. Jos olet epävarma siitä, onko hillon koostumus oikea, voit laittaa lusikalla hilloa pienen määrän lautaselle jääkaappiin. Valmiin hillon tulisi jähmettyä jääkaapissa suhteellisen nopeasti.

Jäähdytä hillopurkit jääkaapissa. Hillo jähmettyy hiljalleen ja saavuttaa noin vuorokaudessa lopullisen koostumuksensa. Hillosokeriin tehty hillo säilyy myös huoneenlämmössä, mutta suosittelen varmuuden vuoksi säilyttämään hilloja jääkaapissa tai hillokellarissa.

2 kommenttia:

  1. Kriikunat ovat kyllä niin hyviä!
    Syksyllä on ihanaa juuri sadonkorjuu, vaikka sitä itsellä nykyään vähämmän,
    kun en enää maalla asu.

    https://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Olisihan se ihana asua maalla, mutta onneksi kaupungissakin pääsee nauttimaan sadonkorjuusta, joskin pienemmässä mittakaavassa :)

    VastaaPoista

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...