Kauneutta ja hyvinvointia purkista?

Kaikkihan tietävät, että hyvinvoinnin ja kauniin ihon salaisuus on monipuolinen ruokavalio ja riittävä veden juominen. Omassa kiireisessä elämässäni olen kuitenkin toisinaan huolestunut siitä, saanko ruoasta tarpeeksi vitamiineja ja hivenaineita. Kiireessä ei aina ehdi miettiä sitä, miten tarpeeksi monipuolinen ruoka-annos olisi hyvä koostaa, joten tulee mentyä melko mutu-tuntumalla.Olenkin nyt etenkin talvikuukausina lisännyt ruokavalioon villiyrttien ohella myös muutamia vitamiineja purkista. D-vitamiinia syön, sillä en useinkaan pääse oleilemaan päivänvaloon silloin, kun sitä on tarjolla, sillä päivät kuluvat töiden parissa. C-vitamiinia saan kyllä hedelmistä, mutta se edistää kollageenin muodostumista, mikä puolestaan ylläpitää ihon kimmoisuutta, joten tässä iässä se on ihan hyvä lisä ruokavalioon. Kollageenin luontaista tuotantoa voi tehostaa kollageenivalmisteilla. Lisäksi kollageenivalmisteet kosteuttavat ihoa, mikä on loistavaa tällaiselle luontaisesti kovin kuiva-ihoiselle ihmiselle. Näiden lisäksi syön magnesiumia, joka on helpottanut öisin kramppaavia pohkeitani. 


Välillä poden huonoa omaatuntoa siitä, että popsin vitamiinini purkista, mutta toisaalta tiedostan sen, että se helpottaa omaa arkeani.  Näin voin vähentää stressiä siitä, että ruoan ravintosisältöä pitäisi miettiä tarkasti. Toki kesäaikana ruoka on jo luonnostaan paljon ravinteikkaampaa, sillä käytän melkein kaikissa ruoissa villiyrttejä ja muita luonnon antimia, mutta Suomen talven pimeydessä alkaa kaivata myös lisäapua vitamiinien saamiseen.


No, onko mikään muuttunut? Magnesiumin aloittamisen jälkeen pohkeet eivät enää kramppaa öisin, kollageenin käytön aloittamisen jälkeen iho ei ole enää yhtä rutikuiva kuin aiemmin, joten ainakin jotain konkreettista hyötyä niistä on ollut. Aionkin jatkossa keskittyä yhä enemmän ruokavalioon, mutta en aio enää kokea häpeää siitä, että haluan vahvistaa omaa hyvinvointiani ja parantaa ihon kimmoisuutta ja ylläpitää sen kosteutta myös purkitettujen apujen kautta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...