Villiyrttien käyttö kosmetiikassa

Täytyy myöntää, että lähiaikoina on ollut niin kiire, etten ole kerennyt päivittää blogia. Kiire on osittain johtunut pitämistäni kursseista, jotka inspiroivat tämän postauksen kirjoittamiseen. Kosmetiikkakursseillani valmistetaan mahdollisimman puhdasta kosmetiikkaa ja mahdollisuuksien mukaan käytetään myös villiyrttejä ja niiden supervoimia! Nyt siis jaan teillekin muutaman vinkin villiyrttien käytöstä kosmetiikan valmistuksessa.Suomalaisilla on pitkät perinteet villiyrttien käytössä. Olemme varmaan kaikki käyttäneet niitä huomaamattamme ja ajattelematta asiaa sen enempää, mutta kukapa ei olisi esimerkiksi vihtonut saunassa koivuvihdalla (tai -vastalla). Koivu on antiseptinen ja se vahvistaa etenkin päänahkaa ja hiuksia, mutta toimii myös erilaisten iho-oireiden hoidossa. 


Yksi omista villiyrttisuosikeistani on nokkonen. Nokkostahan suositellaan ryöpättäväksi ennen käyttöä ja tuota ryöppäysvettä ei suinkaan kannata heittää pois, sillä se on loistava tuote tuuhentamaan hiuksia ja hoitamaan herkkää päänahkaa. Jäähdytä siis ryöppäysvesi ja käytä hiushuuhteena. Vaaleahiuksisille nokkosvesi saattaa aiheuttaa hiusten värjäytymistä, joten kannattaa olla varovainen.Jos puolestaan haluaa sävyttää vaaleita hiuksia hieman kuparisempaan suuntaan, kannattaa kokeilla kehäkukkaa hiushuuhteena. Se värjää hiuksia hellästi ja hennosti. Kehäkukka sopii myös muuhun ihonhoitoon sen hoitavien ominaisuuksiensa vuoksi. Se uudistaa ihon pintakerroksia ja toimii erinomaisesti myös epäpuhtaalla iholla.

Kanerva on uusi suosikkini, joka estää tulehduksia ja rauhoittaa ihoa. Kanervan kaveriksi esimerkiksi kasvotuotteisiin sopii hyvin ruusu, joka toimii eräänlaisena anti-age-tuotteena. Se toimii hyvin herkällä iholla samalla kuitenkin hellävaraisesti supistaen ihohuokosia.Rasvaisemmalle iholle kannattaa kokeilla voikukkaa. Supistavan vaikutuksena lisäksi se puhdistaa ja kirkastaa ihoa.
Ruiskaunokki hoitaa ihoa

Parasta villiyrteissä on se, että niitä pääsee usein hyötymään sekä sisäisesti että ulkoisesti. Osan kerätyistä yrteistä voi käyttää ruoanlaitossa ja loput voi laittaa kosmetiikan sekaan, jolloin mitään ei mene hukkaan.

Kurssilla tutustutaan villiyrtteihin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...