Raaseporin linna ja vähän villiyrttejä

Edellisessä postauksessa kerroin meidän Hangon reissusta. Itse asiassa kotimatkalla poikkesimme Raaseporin linnan raunioilla. Olen jo vuosia halunnut käydä siellä, mutta sinne suunnalle ei ole ollut asiaa, joten nyt saimme hoidettua vihdoin viimein vierailun. Paikan historia on mielenkiintoinen, mutta tällä kertaa huomio kiinnittyi myös siellä kasvaviin villiyrtteihin.


Mesiangervot kukkivat linnan edustallaParkkipaikan ilmoitustaululla kerrottiin, että linnanraunioilla järjestetään aina lauantaisin villien syötävien kasvien retki. Ja olihan paikka aikamoinen aarreaitta. Pienellä alueella kasvoi paljon eri villiyrttejä. Ensimmäisenä katse osui nyt kukkiviin mesiangervoihin, mutta pian huomasin jo pihasauniot, ratamot, horsmat, ruusut, rohtovirmajuuren, vesiheinän jne. Meidän 2-vuotiaskin tunnistaa jo maitohorsman ja hän oli innoissaan, kun löysi tuttua kasvia aivan pihapiiristä.Vanhoissa pihapiireissä kasvaa usein mielenkiintoisia villiyrttejä ja olisikin mielenkiintoista päästä näkemään 1500-luvulle näkemään, missä määrin niitä on käytetty linnassa.


Paikka oli toki mielenkiintoinen myös siinä mielessä, että se oli yllättävän hyvässä kunnossa. Olemme usein ulkomailla vierailleet vanhoissa linnoissa ja täytyy todeta, että Raaseporin linna vetää täysin vertoja ulkomaisille kohteille. Täytyykin ensi kerralla vinkata ulkomaisille vieraillemme, että käyvät tutustumassa myös tuohon mahtavaan kohteeseen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...