Liesjärven kansallispuisto ja Korteniemen perinnetila

Vietimme helteisen sunnuntain Liesjärven kansallispuistossa. Paikka on ollut jo pitkään to do -listalla ja vihdoin tuli sopiva päivä siihen tutustumiseen. Liesjärven kansallispuisto sijaitsee Salon tuntumassa, Tammelassa ja sinne ajaa Helsingistä reilun tunnin.Kansallispuisto on etenkin lapsiperheille mainio kohde. Sielä löytyy paljon tekemistä vaikka koko päiväksi. Ensin tutustuimme Korteniemen perinnetilaan. Se on entinen metsänvartijan mökki peltoineen ja eläimineen. Lapset ihastuivat lampaisiin ja kanoihin sekä itse tehtyihin vanhanajan leikkikaluihin. Itse nautin perinnetilan kasveihin tutustumisesta sekä paikalla olleen oppaan kertomuksista siitä, miten ennen vanhaan tilalla elettiin omavaraisesti. Kuulimme esimerkiksi vanhan ajan saippuan valmistuksen saloista.

Siansuolisaippuaa


Perinnetilalta lähtee useampikin ulkoilureitti. Valitsimme tällä kertaa lyhyimmän 1,5 km pituisen rengasreitin Ahonnokkaan. Reitin puolivälissä oli ihana niemennokka, jossa tuuli viilensi hieman kuuman hellepäivän jäljiltä.Ulkoilun ja paahtavan auringon uuvuttamina menimme uimaan. Järvivesi oli lämmintä ja matala hiekkapohja oli mahtava lapsille. Rannalla olisi ollut myös nuotiopaikka, jos olisimme tajunneet ottaa esimerkiksi grillattavia ruokia mukaan.

Kaiken kaikkiaan koko paikka oli ihastuttava. Ensi kerralla yritämme osua sinne teemapäivän aikoihin. Perinnetilalla järjestetään niin heinätalkoita kuin saippuankeittopäiviäkin. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka.

2 kommenttia:

  1. Tuo saippuan teko olisi mielenkiintoista päästä näkemään !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä olen. Siellä ilmeisesti tehdään pesuainetta myös suopayrtistä.

      Poista

Sunnuntaipäivän joogaretriitti

Kaverini huomasin muutama kuukausi sitten facebookissa ilmoituksen, että tälle sunnuntaille oli neljän tunnin minijoogaretriitissä vapaana ...