Mesiangervo- ja ruusujäätelö

Ostimme jokin aika sitten jäätelökoneen. Ajatuksena oli, että pääsemme kokeilemaan uusia jäätelömakuja ja ettei tarvitsisi enää ostaa kaupan jäätelöä. Näin voisimme valmistaa lisäaineetonta jäätelöä oman maun mukaan.

Itselläni heräsi heti ajatus villiyrttijäätelöiden valmistamisesta. Kokeiluun pääsivät ensin mesiangervo ja ruusu. Molemmat onnistuivat yli odotusten ja maistuivat mahtavalta mansikoiden ja mintun kanssa tarjoiltuna. Ehdottomasti jatkoon!

Mesiangervojäätelö

n. 2-3 dl kuivatettuja mesiangervon kukkia
2 dl kermaa
3 dl täysmaitoa
4 keltuaista
1 dl sokeria

Laita mesiangervon kukinnot maidon ja kerman sekaan ja kiehauta nopeasti. Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Siivilöi kukinnot pois seoksesta. Vatkaa toisessa astiassa keltuaiset ja sokeri. Sen jälkeen sekoita kerma-maito kananmunamassaan. Lämmitä seos kattilassa 82 - 85 -asteiseksi. Tämä on tärkeä työvaihe, sillä kananmuna ei missään nimessä jaa kokkeloitua. Toisaalta alemmassa lämpötilassa sen emulgoivat ominaisuudet eivät pääse toimimaan, joten suosittelen käyttämään ruoanvalmistukseen tarkoitettua lämpömittaria tässä työvaiheessa. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. Tämän jälkeen voit laittaa seoksen jäätelökoneeseen ja toimi sen jälkeen jäätelökoneen ohjeen mukaisesti.

Ruusujäätelö

2-3 dl kuivatettuja ruusun terälehtiä
2 dl kermaa
3 dl täysmaitoa
4 keltuaista 
1 dl sokeria

Toimi kuten mesiangervojäätelönkin kanssa.

Mesiangervojäätelö on melko imelän makuista mesiangervomaiseen tapaan. Voit halutessasi vähentää sokerin määrää. Ruusujäätelössä ruusun maku on melko hento. Siinä voit käyttää halutessasi jopa ohjetta enemmän ruusun lehtiä.

Mukavia jäätelöhetkiä helteessä!

2 kommenttia:

 1. Oi, ihania jäätelöitä!
  Mesiangervoa olen käyttänyt leivontaan ja pannacottaa tehnyt. Sopii huipusti pikkuleipiin ja kahvikakkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan monikäyttöinen kasvi. Pannacottaa en olekaan siitä kokeillut, perusresepti on kallioimarrepannacotta 😊

   Poista

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...