Siikanevan soidensuojelualue

Kävimme lasten kanssa muutama päivä sitten Ruovedellä, Siikanevan soidensuojelualueella retkeilemässä. Paikka on mielenkiintoinen etenkin siksi, että maasto on hyvin tasaista ja suurin osa reitistä kulkee pitkospuita pitkin. Siikanevalla menee kaksi rengasreittiä, 9,9 km pituinen ja 2,5 km pituinen. Me päätimme kävellä näköalapaikalle, jonne oli 3,6 kilometriä ja kävelimme sieltä samaa reittiä takaisin parkkipaikalle.Lapset jaksoivat yllättävän hyvin kävellä, kenties pitkospuita pitkin käveleminen oli sen verran eksoottista, että se auttoi heitä jaksamaan. Esikoinen käveli koko 7,4 km matkan, joskin lopuksi vähän väsyneenä, nuorempi poika jaksoi melkein näköalapaikalle asti ja nuorimmaista kannoin koko matkan kantorepussa.
Evästauolla

Siikanevan soinen maasto oli ihanan erilainen elämys perinteisiin metsäretkiin verrattuna. Matkalla näköalapaikalle näkyi tupasvillaa, hillaa ja variksenmarjoja. Reitti oli hyvin merkitty ja lapset osasivat kulkea itsenäisesti edellä. Parasta antia oli näköalapaikka, jossa oli laavu ja nuotiopaikka. Siellä olisi voinnut viettää enemmänkin aikaa.

Paikka on Helsingistä katsottuna vähän kaukana päiväretkeä varten. Me olimme olleet yötä Tampereen lähistöllä, joten matka-ajat jäivät kohtuullisiksi, joskin kotimatkalla takapenkillä nuokkui kolme väsynyttä matkalaista. Mikäli samalla suunnalla on muutakin asiaa, niin suosittelen käymään Siikanevalla ja vaikka tekemään pienen koukkauksen matkaan, sillä se on varmasti sen arvoista.

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi... Mä oon aikanaan asunut siinä ihan kulmilla, vaan eipä tullut koskaan tuolla käytyä!! 3

    VastaaPoista
  2. Eikä! Ihan mahtava paikka. Usein tuntuu käyvän niin, että niihin lähellä oleviin paikkoihin ei jostain syystä tule mentyä.

    VastaaPoista

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...