Ruusukuorinta vartalolle

Tänä vuonna on ollut hyvä ruusuvuosi. Olen keräillyt villinä kasvavien ja puutarhoista luontoon levinneiden ruusujen terälehtiä sekä ruoanlaittoon että kosmetiikan valmistusta varten. Viikonloppua vasten tuli hyvä tilaisuus testata tämän vuoden ruusujen käyttöä kuorinta-aineessa, sillä olin menossa juhliin ja halusin hoitaa koko kropan kerralla pehmeäksi ja kosteutetuksi ennen tilaisuutta.
Ruusua sanotaan anti aging -tuotteeksi, sillä ne pehmentää ja hoitaa ihoa sekä vaikuttaa positiivisesti ikääntymisen merkkeihin iholla. Ruusu toimii myös hellävaraisen antiseptisenä raaka-aineena ja se hellii tulehtunutta ihoa.

Ruusuinen kuorinta-aine vartalolle:

1 - 2 dl ruusun terälehtiä
1 dl sokeria
1 dl kookos- tai manteliöljyä
1 rkl punajuurijauhetta (ei pakollinen)
muutama tippa eteeristä öljyä oman maun mukaan

Sekoita ainekset keskenään joko lusikalla tai hienommat lopputuloksen saamiseksi tehosekottimessa. Hiero pyörivin liikkein kostealle vartalolle. Kerää ruusunlehdet talteen ennen kuorinta-aineen huuhtomista vartalolta, jotta ne eivät kulkeudu viemäriin. Jos kuorinta-aineessa käyttää tuoretta ruusua, olisi tuote hyvä säilyttää jääkaapissa ja käyttää noin viikon sisällä. Kuivattua ruusua käytettäessä tuote säilyy kauemmin.

Itse kuorin tällä seoksella myös kasvojen ihon. Suihkun jälkeen koko kroppa tuntui pehmeältä ja kuivaihoisena en kaivannut enää lisäkosteutusta. Ajatella, että luonnosta saa aivan ilmaiseksi kerätä tällaisia mahtavia raaka-aineita!

1 kommentti:

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...