Nokkosletut, villiyrttejä helpolla tavalla

Usein villiyrttiretkillä esitän asiakkaille kysymyksen siitä, onko kukaan maistanut villiyrteistä valmistettua ruokaa. Useimmiten ensimmäinen vastaus on "Nokkoslettuja". Ja totta tosiaan, nokkoslettuja on tullut itsekin syötyä lapsena useita kertoja. Edelleenkin ne ovat yksi lempiruoistani.


Nokkoslettua sokerilla


Juhannuksena laitoimme suvun kaikki lapset keräämään nokkosia ja teimme koko porukalle ison satsin nokkoslettuja. Ne maistuivat lapsillekin mainiosti. Itse asiassa niin hyvin, että esikoinen tänään kiukutteli, kun keräsimme pinaattisatoa, sillä hän olisi mielummin kerännyt nokkosia. 

Itse tykkään maustaa nokkosletut litulaukalla, jolloin niistä tulee selkeämmin suolainen herkku. Tavalliset nokkosletut maistuvat niin makeana kuin suolaisena. Kiireiselle vielä vinkki: osta valmista lettutaikinajauhetta ja lisää joukkoon omia kuivattuja nokkosia. Tämän helpommaksi nokkoslettujen tekeminen ei voi enää mennä. Kuivattua nokkosta laitan usein muutaman kourallisen taikinan joukkoon.
Myös pinaatti sopii nokkoslettuihin

Nokkosen siemenetkin ovat jo kerättävissä, joten niitä voi halutessaan myös lisätä nokkoslettutaikinan joukkoon. Myös pinaatti yhdistettynä nokkosiin toimii hyvin. Onhan pinaatissa ja nokkosessa jonkin verran makueroakin, joten pinaattilettuihin tottuneille lapsille voi nokkoslettuja tarjota pinaatilla höystettynä. Jos nokkosletut alkavat kyllästyttää, niin seuraavaksi kannattaa kokeilla nokkossämpylöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...