Kasvojen öljyputsari

Olen jo joitain kuukausia käyttänyt Maine basea kasvojen puhdistuksessa. Se on toiminut hyvin, mutta toisinaan kaipaan tehokkaampaa putsaria sen rinnalle, etenkin jos olen käyttänyt tavallista enemmän meikkiä.  Aiemmin putsasin meikit apteekin perusvoiteella, joten nyt kaipasin sitä muistuttavaa kosteuttavaa ja tehokasta putsaria.
Suunnittelin tämän kasvojenpuhdistusaineeen käytettäväksi ennen mainebase-pesua. Tämä poistaa meikit tehokkaasti ja kosteuttaa samalla kuivaa ihoa.

Resepti:

  • 2 rkl sheavoita
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 2 rkl soodaa
  • 20 tippaa laventelin eteeristä öljyä
  • 15 tippaa teepuun eteeristä öljyä

Sulata rasvat vesihauteessa. Nosta seos pois liedeltä. Sekoita sooda ja eteeriset öljyt seokseen ja laita jääkaappiin tai pakastimeen, kunnes seos on on melkein jähmettynyt. Vatkaa kuohkeaksi.


Laventeli rauhoittaa ihoa ja teepuun eteerinen öljy hoitaa ärtynyttä ihoa. Kookosrasva on tehokas kosteuttaja ja kevyt öljy, kun taas sheavoi tuo tuhdimpaa kosteutta kasvoille. Sooda kuorii kasvoja kevyesti.

Aluksi putsari vaikutti pelottavan rasvaiselta, mutta maine base -pesun jälkeen kasvot tuntuivat sekä puhtailta että kosteutetuilta.

Itse säilytän nykyään lähes kaiken kosmetiikan jääkaapissa, joten tämäkin aine pääsi kosmetiikkahyllylleni. Ihanan viileää puhdistusainetta on mukava käyttää kesällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...