Villiyrttiretki lasten kanssa

Meidän piti mennä lasten kanssa läheiseen metsään retkelle, mutta retkestä tulikin villiyrttiretki. Tällä kertaa emme poimineet mitään mukaan, mutta laskeskelimme, kuinka monta syötävää kasvia löysimme metsästä. Ilma oli kuin morsian ja saimme tehtyä metsään myös pienen eväspaikan.

Lasten kanssa retkeillessä tavallisesta metsäkävelystä tulee aina seikkailu. Pääsin kaatuneen puun päälle "lentokoneen" kyytiin ja ruokana oli totta kai villiyrttejä, tällä kertaa pojat keräsivät matkustamoon ruoaksi mansikan lehtiä ja ketunleipiä.


Myös kuopus tietää jo, että metsässä kuuluu kerätä jotain. Hän tosin keräsi saksilla puunkappaleen, multaa ja ruohoa. Tosin vieressä olisi kasvanut ratamoa ja apilaakin. Itse bongailin sillä aikaa vadelmapuskia ja tein muutaman poimulehtihavainnon.


Kotona tein vielä pikaisen keräyskierroksen omassa pihassa, sillä voikukan nuput ovat nyt alkaneet nousta ja ne ovat suurta herkkua oliiviöljyssä tai voissa paistettuna.2 kommenttia:

  1. Minäkin "villiyrtteilin" tänään. =) Keräsin omasta pihasta pieniä sieviä poimulehtiä, voikukkia ja vuohenputkia (hyvin hyvin pienen määrän tosin) ja tyrkkäsin ne smoothieen banaanin, omenan ja salaatin sekaan. Siihen se minun osaaminen tällä saralla sitten jääkin... onneksi pian on koulussa noita yrttihommia, jos vaikka jotain oppisi lisää asiasta.

    Onko noiden voikukan nuppujen sisällä ötököitä? Mulla jotenkin aina se niin kauheasti rajoittaa minkään kokeilemista... voisi ihan hyvin joskus vaikka apilaa teehen kuivattaa, mutta kun ne ötökät...

    VastaaPoista
  2. Kyllä ne mahdolliset ötökät pakenee kuivattaessa. Ja jos positiivisesti ajattelee, niin jos jotain jää, niin saa ainakin lisäproteiinia :D

    VastaaPoista

Sunnuntaipäivän joogaretriitti

Kaverini huomasin muutama kuukausi sitten facebookissa ilmoituksen, että tälle sunnuntaille oli neljän tunnin minijoogaretriitissä vapaana ...