Monta uutta käyttötapaa mintulle

Viimeisen viikon hellejakso on saanut yrttimaassa kasvavan mintun kukoistamaan. Kuten monet varmaan tietävät, leviää minttu todella akherasti. Meidän minttumaan vahva minttu on alunperin kaupan ruukkuyrtti, jonka istutimme viime kesänä ja jo nyt minttua riittää jo yli oman tarpeen. Sen kasvualue kannattaakin rajata hyvin, ellei halua koko pihan kasvavan minttua. Rakastan kokeilla uusia reseptejä ja ideoita, joten jaan teillekin muutaman uuden käyttötavan mintulle.







Minttuiset jääpalat

Kokeile laittaa mintun lehtiä jääpalamuottiin ja vettä päälle ja pakkaseen. Minttuiset jääpalat ovat ihanan raikkaita helteellä. Ne maustavat juomaa hieman antaen sille raikastavan vivahteen. Jos haluat jääpaloista vapautuvan enemmän makua, murskaa lehdet ennen jääpalamuotteihin laittamista. Jääpalat näyttävät myös kauniilta juomissa ja esimerkiksi boolin seassa.










Minttusokeri

Toinen lempiherkkuni mintusta on minttusokeri. Kerää noin kourallinen mintun lehtiä ja laita ne tehosekottimeen noin 2 sokeridesin kanssa. Jauha seos tasaiseksi. Mikäli et käytä sokeria heti, laita se kuivumaan liinan tai leivinpaperin päälle, kunnes sokeri on täysin kuivaa. Säilytä suljetussa astiassa. Minttusokeri on makusokeria, joka maustaa ruoan kuin ruoan. Kokeile minttusokeria leivonnaisissa ja sokerisissa juomissa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...