Helsingin Kasvitieteellinen puutarha

Pyörähdimme viikonloppuna Maailma Kylässä -festivaaleilla, mutta väentungoksen vuoksi halusimme väljemmille vesille. Retkikohteeksi vaihtui lennosta Helsingin kasvitieteellinen puutarha. Vaikka alueen ohi käveleekin useamman kerran viikossa, emme ole silti aiemmin vierailleet kasvihuoneissa. Parasta on, että myös tänne pääsee museokortilla ja alle 7-vuotiaat lapset pääsivät ilmaiseksi sisään. 
Lapset olivat innoissaan, kun tunnistivat tuttuja kasveja. Aikuisille miljöö tarjoaa silmänruokaa ja toki aikuisetkin oppivat uutta. Etenkin lummehuone oli erityisen kaunis allastila, jossa voisi viettää tovin jos toisenkin.


Kasvitieteellisen puutarhan paras anti oli kuitenkin kaikille ilmainen ulkonäyttely, joka tarjoaa kasviharrastajalle mahtavan ympäristön kasvien tunnistamiseen ja uuden oppimiseen. Täällä on helppoa tutustua eri kasveihin ja niiden näköislajeihin. Ulkonäyttely tarjoaa oppimiseen aivan eri puitteet kuin kirjasta lukemalla. 


Lapsia kiinnostivat ulkoalueella erityisesti erilaiset polut ja aistipuutarha, jossa pääsi hyppimään kiveltä toiselle ja tutustumaan tuttuihin kasveihin kaikilla aisteilla. Aistipuutarha tarjosi myös itselleni mielenkiintosia kasvitunnistushetkiä.Nyt haaveilen omasta ajasta kasvien keskellä. Täällä voisi nimittäin viettää vaikka kokonaisen päivän kasveja tutkien.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sunnuntaipäivän joogaretriitti

Kaverini huomasin muutama kuukausi sitten facebookissa ilmoituksen, että tälle sunnuntaille oli neljän tunnin minijoogaretriitissä vapaana ...