Omavaraisuuden kehittäminen ─ suunnitelmasta käytäntöön

Helmikuun alussa kirjoitin sekä omista, että muiden omavaraisuudesta kiinnostuineiden bloggareiden, suunnitelmista kohti omavaraisempaa elämää. Itselläni oli listalla ainakin omien kosmetiikka- ja siivoustuotteiden laajempimittainen valmistaminen sekä viljelykasvien istuttaminen.Nyt näin kuukautta myöhemmin voin kertoa, että olen selvästikin petrannut kosmetiikkatuotteiden valmistamisessa, sillä helmikuun aikana on valmistunut puhdistava kasvonaamio, deodoranttia sekä pyykinpesuainetta. Deodorantti on ollut päivittäisessä käytössä myös puolisolla, joka yleensä on melko vaativa deodoranttien suhteen. Pyykinpesuainetta on puolestaan mennyt jo toinenkin isompi satsi. Sitä tarvitsee häkellyttävän vähän verrattuna aiemmin käyttämiini pesuaineisiin.Viljelyn puolesta olen idättänyt ensimmäisiä siemeniä. Sen tein kyllä ihan vaan kylvämisen ilosta, sillä näillä -20 asteen pakkasilla taimien siirtäminen ulos ei tule kuuloonkaan vielä kuukausiin. Viljelysuunnitelma pihalle on vielä kesken.

Olen intoutunut myös yritykseni kanssa suunnittelemaan kevään ohjelmaa:

Lauantaina 10.3. järjestän villiyrttiluennon

Huhtikuussa järjestän kolme kosmetiikanvalmistuskurssia 9.4. / 16.4. / 23.4.

Ja toukokuussa on villiyrttiretkien aika 5.5. / 20.5. / 26.5.

Olen todella innoissani kevään ohjelmasta, enkä malttaisi odottaa, että pääsen jakamaan tietoa, liikkumaan luonnossa ja valmistamaan kosmetiikkaa yhdessä asiakkaiden kanssa!

Käykää myös katsomassa, miten muiden bloggareiden suunnitelmat etenevät:

Korpikiven tupa
Korkeala 
Villa Koira 
Maatiaiskanasen elämää
Riippumattomammaksi
Rakkautta ja Maan antimia
Farmer to bee
Mrs Sinn
Isontalon elämää17 kommenttia:

 1. Ihania suunnitelmia, itse tehty kosmetiikka on ihanaa. Se on aihe johon itsekin pitäisi perehtyä enemmän.

  VastaaPoista
 2. Voi että, tuo kosmetiikka kiinnostaa myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan. Se ehdottomasti antaa enemmän kuin ottaa 😊

   Poista
 3. Hihii, olipas hauskaa löytää sun blogi! (Omavaraisuusjuttujen kautta tulin tänne, Rakkautta ja maan antimia -blogissa olevalla linkillä.) Lueskelin juttujasi taakse päin ja pisti silmään tuolla aiemmin, kun kerroit, että sattui ensiapukoulutusta Kouvolan suuntaan.. aloin miettiä, että siis het-ki-nen... Ja todellakin, samalla kurssillahan me oltiin. Mun tarviikin tutustua näihin sun juttuihin tarkemmin, mielenkiintoisia esimerkiksi noi pyykinpesuaineen tekemiset sun muut!

  Terkkuja siis Heliltä, sieltä ensiapukurssilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska yhteensattuma! Tässä kuussa olen taas tulossa kouluttautumaan lisää. Toivottavasti taas osutaan samalle kurssille. Ja saa vaikka kysellä lisää niistä pyykinpesuainejutuista yms. 😁

   Poista
  2. Juu, EA-kakkoselle olen tulossa, sinne varmaan sinäkin? Ja juu, paljon on kiinnostavia asioita blogissasi, tässä juuri sitä lueskelen innokkaasti!

   Poista
  3. Juu. Oli kyllä niin mukavaa viimeksi, että innolla odotan seuraavaa kurssia. Ja kiva kuulla, että löytyy luettavaa :)

   Poista
 4. Aivan huippuja ohjeita! Kiitos näistä vinkeistä - ja olipa kiva, kun löysin nyt sinunkin blogiisi 😊

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoista luettavaa ja menee niin oman osaamisen ulkopuolelle. Sillä on pakko seurailla jos vaikka jotain jäisi omaan päähänkin (ainakin kytemään).

  VastaaPoista
 6. Oi että, oma tekoista kosmetiikkaa..hienoa! Kuulosti niin hyvältä tuo pyykinpesuaine! Kivaa kevättä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin mukavaa kevättä. Kommentoi toki, Jos kokeilet jotain reseptiä, että miten se sinulla onnistuu.

   Poista
 7. Täytyisi opetella itsekin valmistamaan kotona noita erilaisia kodinpuhdistus- ja muita pesuaineita. Varsinkin tuosta pyykinpesuaineesta olisi mielenkiintoista kuulla lisää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pyykinpesuaine on ollut kyllä ihan huippua. Itse olen todella suurpiirteinen, kun valmistan omaan käyttöön, niin ohjeita kirjoittaessa saa oikein pinnistellä, että muistaa mitata aineet. Mutta tuossa ohjeessa ei edes pienet vaihtelut haittaa.

   Poista

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...