Luksusta lauantaihin Salutorgetin teepöydässä

Koska elämä yleensä pyörii viikonloppuisin kotielämän ympärillä, teinkin viime lauantaina pienen irtioton ja näin vanhaa ystävää Salutorgetin afternoon tean parissa. Kyseessä on siis perienglantilaiseen tyyliin tarjottava iltapäivätee, johon sisältyy omavalintaisen teen lisäksi kolmikerroksinen tarjottimellinen suolaisia ja makeita herkkuja.Arkisin olen enemmän kahvi-ihmisiä, sillä silloin on tärkeää saada kofeiinia nopeasti. En kuitenkaan niinkään nauti kahvilaatujen vertailusta ja kahvilla hifistelystä. Teen kanssa on aivan toinen juttu. Rakastan eri teelaatujen eri nyansseja ja haluankin nauttia teeni rauhassa ajan kanssa. Täydelliseen iltapäivähetkeen tee soveltuu siis vallan mainiosti. Villiyrttiteet ovat sitten jo ihan oma juttunsa ja niiden suhteen lähden mielelläni kokeilemaan eri sekoituksia omista yrteistä.


Salutorget paikkana tuo jo tavalliseen lauantaihin luksusta, sillä se huokuu vanhaa ja arvokasta henkeä. Iltapäiväteellä pääsee hetkeksi irti arjesta ja tuntuu melkein kuin olisi ulkomailla, sillä paikalla olevista asiakkaista suurin osa vaikutti olevan ulkomaalaisia. Toki paikalla oli myös pieniä naisseurueita ja yksi polttariporukka. Iltapäivätee ei kuitenkaan ole liian hienosteleva, joten se sopii mielestäni niin arkeen kuin juhlaan.


Mitä tulee tarjoiluihin, ne veivät kielen mennessään. Tarjolla oli muun muassa täytettyjä voileipiä, juustopiirakkaa, savulohimoussea, skonsseja, keksejä, omenapiirakkaa ja macaron-leivoksia. Täytyy todeta, ettei sen jäkeen tarvinnut enää syödä mitään muuta koko päivänä. Mikäli Helsinkiin tulee muualta päin käymään, voisi iltapäivätee Salutorgetissa olla hyvinkin reissun kohokohta. Suosittelen kaikille lämpimästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...