Kylpypommeja lasten kanssa

Valmistimme viikonloppuna lasten kanssa itse kylpypommeja. Tekemässä mukana olivat siis 6-, 4-, ja 1-vuotias. Kaikille löytyi kylpypommien valmistuksessa sopiva homma. Esikoinen sai toimia mittausvastaavana, keskimmäinen sai kaataa ainekset kulhoon ja nuorin sai sekoittaa. Sotkua syntyi ja kuopus onnistui kaatamaan sekaan vettä, kun silmä vältti, mutta valmista saatiin. Ulkonäkö ehkä vähän kärsi kuopuksen vedenlisäilystä, mutta yhdessä tekeminen ja nautinnollinen kylpyhetki sunnuntai-iltana olivat sen arvoisia.

Ohje:

1 dl soodaa
1/2 dl sitruunahappoa
3/4 dl maissitärkkelystä (maizena)
3/4 dl epsom-suolaa.
4 rkl öljyä, (me käytimme jojobaöljyä)
1 rkl vettä
muutama pisara elintarvikeväriä tai kasviväriä
eteeristä öljyä oman maun mukaan, meillä oli 30 tippaa appelsiinin eteeristä öljyä

Sekoita kuivat aineet ja kosteat aineet erillään ja lopuksi sekoita ne yhteen. Seos saattaa kuohuta sekoitusvaiheessa. Painele aine tiiviisti silikonimuotteihin ja anna tekeytyä noin vuorokauden verran. Seos saattaa kohota vielä muotissa, joten asettele tarvittaessa päälle sopivan kokoinen painava esine, kuten eteerisen öljyn pullo.


Kylpypommit ovat valmiita, kun ne ovat kovettuneet ja pysyvät kasassa. Säilytä kuivassa paikassa esim. lasipurkissa turvassa kosteudelta.


Epsom-suola rentouttaa lihaksia ja pehmentää ihoa ja öljy kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Koska eri eteerisillä öljyillä on omat vaikutuksensa, kannattaa valita eteerinen öljy sen mukaan, mitä toivot kylvyltä. Esimerkiksi sitruksiset öljyt piristävät, piparminttu raikastaa ja rosmariini ja laventeli rauhoittavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...