Viro 100 vuotta − omat lempipaikkani Virossa

Vaikka olenkin vieraillut Virossa lähes vuosittain sen itsenäistymisen jälkeen, löysin Vironmatkailun kunnolla vasta joitain vuosia sitten. En ennen tajunnutkaan, miten mahtava maa etelänaapurimme onkaan. Virossa on mahtavia paikkoja ja upea luonto, kylpylätarjonta tyydyttää vaativiammankin kylpijän ja Virossa valmistetaan mahtavaa luonnonkosmetiikkaa. Ajattelinkin nyt jakaa Viron 100-vuotiuuden kunniaksi omat lempipaikkani Virossa.


    Muutama vuosi etsiessäni uutta kylpyläkokemusta Virosta, törmäsin Kubijan kylpylään. Kubijan kylpylä sijaitsee Etelä-Virossa Võrun maakunnassa. Kypylä on rakennettu mäntymetsän keskelle ja siellä tarjotaan paljon erilaisia luonnonmukaisia hoitoja. Myös kylpyläpuoli erosi perinteisistä kylpyläparatiiseista siinä mielessä, että siellä oli pieniä erilämpöisiä kuumia altaita ja rauhallinen tunnelma. Kasvoni eivät ole koskaan hehkuneet kuten Kubijan luonnonkasvohoidon jälkeen. Vaikka yhteistä kieltä ei hoitokenkilökunnan kanssa löytynytkään, hoitui kaikki kuin unelma. Kubijaan pitää ehdottomasti päästä uudelleenkin.


     Toisessa lempipaikassani pääsin käymään viime kesänä. Olimme käyneet Itä-Virossa kylpylöimässä ja kotimatkalla yöyimme Saka Mõis -nimisessä kartanossa. Kartano oli jo itsessään kokemus vanhoine huoneineen, pienine kylpylöineen ja mahtavine ravintoloineen. Koko reissun kuitenkin kruunasi paikassa ollut luontopolku, joka kulki merenrantaa pitkin pienelle vesiputoukselle. Kartanon mailla olisi riittänyt puuhaa pidemmäksikin aikaa, joten suosittelisin kahta yötä. Tämä on täydellinen paikka rentoutumiseen, kirjan lukemiseen ja ulkoiluun. Täydellinen loma!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sunnuntaipäivän joogaretriitti

Kaverini huomasin muutama kuukausi sitten facebookissa ilmoituksen, että tälle sunnuntaille oli neljän tunnin minijoogaretriitissä vapaana ...