Yskänlääkehuijaus

Tiesittekö, että tutkimusten mukaan yleisimmin käytetillä yskänlääkkeillä ei ole todistettu olevan yskää vähentävää vaikutusta flunssayskän yhteydessä? Tosin lumevaikutus niillä on, eli jos potilas uskoo lääkkeen vähentävän yskää, yskii hän vähemmän. Tahmeat liuokset kuitenkin auttavat kurkun kutinaan, mutta saman tehtävän ajaa hunajainen tee. Itse asiassa joka Käypä hoito -sivusto suosittelee hunajaa yli 1-vuotiaiden lasten yskänhoitoon ja on todistettu, että se saattaa helpottaa oireita. Ei siis kannata enää tuhlata rahaa yskänlääkkeisiin ellei lääkäri erikseen sitä suosittele.

Hunajatee auttaa yskään
Nykyaikana ihmisillä on paljon mahdollisuuksia lääkitä itseään, sillä apteekeissa on valtavasti itsehoitotuotteita, joita voi ostaa ilman reseptiä. Jossain määrin lääkkeiden ostamisesta on tullut liiankin helppoa ja itsestäänselvyys. Olenkin haastanut itseni kokeilemaan myös vaihtoehtoisia lääkkeitä. En tarkoita tässä lääkärin määräämien lääkkeiden korvaamista omilla kokeiluilla vaan vaihtoehtojen kartoittaista reseptittömille lääkkeille.

Koska luonnossa liikkuminen ja villiyrtit ovat minulle tuttuja, haluan oppia käyttämään luonnosta löytyvien kasvien hyötyjä hyväkseni entistä paremmin. Ilmoittauduin kahdelle yrttilääkintäkurssille ja toivottavasti pääsenkin kokeilemaan uusia oppeja heti kasvien kasvukauden alussa. 

Haluan kuitenkin korostaa, että oikeissa sairauksissa kannattaa aina kääntyä lääkärin puoleen ja käyttää lääkärin määräämiä lääkkeitä. Vaarattomampien sairauksien, kuten yskän suhteen, voi ottaa rennommin ja nauttia vaikka kupillisen hunajateetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...