Itsetehty raikas yleispuhdistusaine

Kokeilin ensimmäisen kerran tehdä itse sitruksista yleispuhdistusainetta. Ainekset ovat yksinkertaisuudessaan seuraavat: etikka ja sitrushedelmien kuoret.


Ohjeetkin ovat yksinkertaiset. Täytä lasipurkki sitrushedelmien kuorilla. Tähän käyvät siis niin mandariinit, sitruunat, appelsiinit kuin limetkin. Meillä syödään tähän aikaan vuodesta paljon klementiinejä ja satsumoita, joten purkki täyttyi melkein kokonaan niiden kuorista. Kuorten päälle kaadetaan niin paljon etikkaa, että kuoret peittyvät. Tämän jälkeen seoksen annetaan tekeytyä muutamasta viikosta kuukauteen. Seosta kannattaa ravistella tai käännellä muutamia kertoja tekeytymisen aikana. Kun seos on valmista, se siivilöidään ja pullotetaan.


Valmiissa tuotteessa etikan haju on melkein kokonaan peittynyt sitruksiseen tuoksuun. Sen takia puhdistusainetta tekisi mieli suihkutella kaikkialle. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei etikka sovi kaikille pinnoille sen happamuuden vuoksi. Aineen suihkimista etenkin marmorisille ja alumiinisille pinnoille kannattaakin välttää, sillä se saattaa syövyttää näitä pintoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...