
Jääkaapin perällä oli päiväysvanha (päiväys mennys joskus joulukuussa) turkkilainen jogurtti, joka vielä tuoksui ja näytti täysin syötävältä. Nyt se pääsi kasvonaamion pohjaksi. Lisäksi laitoin sekaan hunajaa, soodaa ja manteliöljyä. Jogurtti kirkastaa ihoa, sillä sen sisältämä maitohappo kuorii ihoa kevyesti ja lisää kollageenin tuotantoa. Hunaja puolestaan on antibakteerinen ja kosteuttaa ja pehmentää ihoa, kuten manteliöljykin. Sooda kuorii ihoa kevyesti ja ihoa säästäen. Se on myös oiva apu mustapäitä vastaan.

Annoin naamion vaikuttaa noin 20 minuuttia, jonka jälkeen huuhtelin sen pois. Jälkeenpäin iho tuntui ihanan pehmeältä ja kosteutetulta. Minun ei tarvinnut edes käyttää kosteusvoidetta kasvoille naamion ja pesun jälkeen, vaikka pakkasten myötä talvikuiva ihoni onkin ollut kovilla. Ehkä ensi kerralla on sen sitruunanaamion vuoro.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti