Talvinen korkeasaari


Kävimme viikonloppuna koko perheen voimin Korkeasaaressa. Ilma oli mitä täydellisin talviseen vierailuun; aurinko kurkisteli pilvien välistä ja päivä oli tuuleton. Talvisin eläintarha myös antaa parastaan, sillä ihmisiä on vähän ja eläimet ovat virkeitä ja paljon esillä.

En ole koskaan onnistunut näkemään ilvestä Korkeasaaressa kesällä. Se usein lymyää piilossa ja arkailee suuria ihmismassoja. Tällä vierailulla ilves esiintyi meille ja hypähteli pitkään edessämme. Leijonanaaras tuli aivan lasin taakse tervehtimään meitä samoin kuin hirvet ja ahmakin. Eläimiä mahtui katselemaan hyvin ja monen eläimen kohdalla jäimme tarkkailemaan niitä pidemmäksikin aikaa. Apinatalon apina innostui aina, kun joku astui sisätilaan katsomaan sitä ja se tuli lasin luokse ja asetti kätensä sitä vasten.

Kesällä Korkeasaari on täynnä ihmisiä, melua ja hälinää. Talvella tuntuu, että olisi täysin eri paikassa. Koko saaressa vallitsee unelias hiljaisuus, jota rikkovat ainoastaan satunnaiset eläinten äännähdykset. Välillä tuntuu, että olisi ainoana vierailijana saaressa. Ainoastaan ravintola Pukissa oli vilskettä, kun nälkäiset ulkoilijat kokoontuivat sinne lounaalle.

Koko perhe sai aimo annoksen ulkoilua, liikuntaa ja yhdessäoloa. Samalla lapset oppivat uusia asioita eläimistä ja retkestä puhuttiin vielä illalla nukkumaan mennessä. Harvoinpa kaupunkilaislapset muuten pääsisivät näkemään hirviä tai ahmoja, puhumattakaan harvinaisemmista eläimistä. Käynnin myötä aloin taas haaveilla Korkeasaaren vuosikortista, jolla pääsisi vierailemaan saaressa aina, kun haluaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...