Joulukorttipaja

Meillä on lasten kanssa perinteenä tehdä itse joulukortit. Se on sekä mukavaa yhteistä puuhaa että hyödyllistä toimintaa sen kannalta, ettei joulukortteja tarvitse enää erikseen miettiä. Viime vuonna teimme kuusen muotoiset kortit, joihin lapset saivat liimata pyöreitä glitter-tarroja. Tänä vuonna teimme kortit sormiväreillä, jotta kuopuskin pystyi osallistumaan.

Lapset saivat itse valita maalaamansa aiheet, mutta muistutimme, että kyseessä on joulukortit, joten aiheiksi valikoitui talvisia kuvia kuten lumiukkoja, kuusia, lumimaisemia ja tähtiä.

Emme usein ota sormivärejä esille, koska ne sotkevat järjettömän paljon, joten niillä maalaamisen riemu oli sitäkin suurempaa. Mukavaa oli myös se, että myös kuopus sai maalata muiden mukana. 

Korteissa on tärkeintä ajatus. Silti koen, että itsetehdyissä korteisssa on vielä valmiskortteja enemmän ajatusta, sillä niiden tekemiseen on käytetty aikaa. Vaikka postikortin saaminen on nykyään sen verran harvinaista, että myös valmiskortin saaminen ilahduttaa, ovat ne yleensä hieman persoonattomia. Lapset ainakin ilostuvat kovasti, kun saavat ojentaa vastaanottajalle itse tekemänsä kortin.


Näihin kortteihin liimataan vielä enkelikoristeita sen jälkeen, kun ne ovat ensin kuivuneet. Sitten esikoinen saa kirjoittaa kortteihin kaikkien perheenjäsenten nimet.

Ensi viikolla pääsemme viemään kortit perille vastaanottajille.

4 kommenttia:

 1. Löysin juuri blogisi ja pidin löytämästäni. Olisin kirjoittanut sinulle, mutta en löytänyt yhteystietojasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen olipakerranarki@gmail.com. Mukava, että pidät blogista.

   Poista
  2. Ja kävinpä kurkkaamassa blogiasi/blogianne ja vaikuttaa kiinnostavalta. Täytyy ajan kanssa tutustua paremmin. Minua myös kiinnostaa kovasti omavraisuus ja itse kasvattaminen ja/tai tekeminen.

   Poista

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...