Tekemistä metsässä

Edellisen postauksen vastapainoksi ajattelin kertoa vinkkejä siihen, mitä tekemistä lasten kanssa voi keksiä metsässä. Meillä pyritään ulkoilemaan luonnossa mahdollisimman paljon. Luonnossa sekä aikuiset että lapset rentoutuvat ja nauttivat. Yleensä lapsille riittää pelkkä omatoiminen puuhailu, mutta toisinaan luonnossa on kiva keksiä jotain erilaista tekemistä. Tässä muutama vinkki metsäretkelle.

Etsi jotain....
kovaa
pehmeää
vihreää
sinistä
valkoista
limaista
pyöreää
terävää
jne.

Kun lapset saavat itse touhuta aikuisen ohjeiden mukaisesti, kaikilla on yleensä hauskaa. Lapset riemuitsevat, kun osaavat itse ja löytävät aikuisen pyytämiä asioita. Lopuksi lasten keräämistä aarteista voidaan askarrella jotain tai tehdä maja tms.

Kiipeilkää puihin, kallioille ja isojen kivien päälle. Katsokaa, kuka pääsee korkeimmalle. Voitte myös kisailla eri urheilulajeissa. Huomaatte, miten hankalaksi tutut lajit, kuten juoksu muuttuvat vaihtelevassa metsämaastossa.

 
Tutkikaa erilaisia kasveja ja kerätkää niitä mukaan kotiin. Kotona voitte prässätä ne ja tehdä oman kasvion.

Kerätkää marjoja ja sieniä vuodenajasta riippuen. Meillä esikoisen itse tekemä mustikkahillo oli menestys. Esikoinen itse keräsi marjat ja valmisti hillon aikuisen valvovan silmän alla. Koko perhe pääsi nauttimaan hillosta viimeksi eilen illalla.

Tarkkailkaa talvella eläinten jälkiä. Pystyttekö tunnistamaan niitä?

Rakentakaa maja ja pitäkää mehutauko/kahvitauko majassa. 





Ruokailkaa metsässä. Maanomistajan luvalla voitte sytyttää nuotion ja paistaa lettuja ja makkaraa ja tikkupullia. Metsässä kahvi ja mehu maistuu paremmalta kuin sisällä.

Ennen kaikkea nauttikaa luonnosta ja rauhasta. Älkää kiirehtikö vaan varatkaa aikaa rauhalliseen ulkoiluun ja yhdessäoloon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...