Hakaniemen leikkiluola

Kävimme eilen lasten kanssa Hakaniemen leikkiluolassa. Se on sisäleikkipuisto, joka on rakennettu maan alla olevaan tilaan Hakaniemen torin alle. Samassa tilassa sijaitsee kuntokeskus ja pelikenttiä.


Yleensä pidän periaatteena, että ennemmin ulkoilemaan oikeaan luontoon kuin sisälle, mutta koska tällä kertaa oli muutakin asiaa Hakaniemeen, ajattelimme mennä samalla liikkumaan leikkiluolaan, sillä lapset olivat pyytäneet sitä jo pitkään. Sisäleikkipuistotkin ovat toisinaan ihan mukavia leikkipaikkoja, sillä siellä lapset saavat aktiivista liikuntaa koko rahan edestä.

Leikkiluola on siitä sopiva meidän perheelle, että sieltä löytyy jokaiselle lapselle kivaa tekemistä ja se ei ole liian iso paikka, joten kolmeakin lasta on helppo pitää yksin silmällä. Tosin kuopus oli tällä kertaa niin liikkuvaista sorttia, että sain itse kömytä pitkin kiipeilyreittejä ja tunneleita poikien telmiessä kahdestaan. Puisto on kuitenkin rakennettu niin, että sain samalla seurattua sivusta poikien leikkejä. 

Taisimme olla leikkimässä tällä kertaa kahden tunnin verran. Söimme vielä pikaisen lounaan paikan päällä ennen lähtöä. Plussaa tuli tällä kertaa siitä, että kahviossa myytiin vihannespikareita, sillä aiemmin paikan ruokatarjonta on painottunut roskaruokaan. Toivoisinkin, että jatkossa ruokatarjonta vaihtuisi hodareita ja pitsaa terveellisempiin vaihtoehtoihin.Lapset saivat käynnin aikana ainakin paljon liikuntaa. Esikoisella valui hiki ja itsekin olin väsynyt hyppimisen ja kiipeilyn jäljiltä. Seuraavaa kertaa ei ole tiedossa, mutta pääkaupunkiseudun leikkipaikoista tämä on selvästikin yksi suosikeistamme. Ehkä sitten keväällä, kun kunnon loskakelit alkavat ja kaipaamme kunnon aktiviteettiä sisällä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sunnuntaipäivän joogaretriitti

Kaverini huomasin muutama kuukausi sitten facebookissa ilmoituksen, että tälle sunnuntaille oli neljän tunnin minijoogaretriitissä vapaana ...