Tavoittele unelmiasi

Mitä sinä olet aina halunnut tehdä? Mistä unelmoit? Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa? Melko moni suomalainen on joskus pohtinut niitä asioita, mitä olisi vielä kiva kokeilla tai tehdä, mutta erinäiset syyt estävät tekemisen tai aika ei tunnut oikealta. Lapset ovat liian pieniä, töistä ei voi olla nyt pois, en uskalla, ei ole varaa, en halua ottaa riskejä. Syitä on monia. Usein myös unelmat ikään kuin jäävät taka-alalle ja vaikka mikään ei olisi niiden esteenä, niitä tuntuu kuitenkin olevan vaikea lähteä tavoittelemaan.
Miksi se ole aiemmin tehnyt itse kynttilöitä?

Omassa elämässäni on ollut useita tällaisia asioita. Halusin vuosia aloittaa vanhan rakkaan tanssiharrastukseni uudelleen, mutta selittelin itselleni, että siihen ei ole aikaa, eikä uutta tanssisalia ole helppoa löytää. Eräänä päivänä päätin kuitenkin uskaltaa ja pienen googlailun jälkeen varasin itselleni kertauskurssin eräässä tanssistudiossa, jossa olenkin sen jälkeen käynyt aktiivisesti viimeiset kolme vuotta. Tanssi tuo minulle jaksamista ja iloa, joten ihmettelen, miksi en ollut aiemmin saanut tehtyä mitään sen eteen.

Monta vuotta mietin, että haluaisin tehdä itse käsilläni enemmän. Käsityöharrastuksen kuitenkin aloitin vasta esikoisen syntymän myötä. Sitä ennen oli mukamas liian kiire. Käsitöiden tekeminen on minulle rakas harrastus, joten en voi käsittää, että miksi mukavaan tekemiseen ei ollut aiemmin aikaa.

On olemassa asioita, joille ei ole ikinä hyvä hetki. Jos unelmien toteuttamista kuitenkin tarkastelee pelkästään oikean ajoituksen näkökulmasta, niiden toteuttamiselle ei tule koskaan sopivaa hetkeä. Useimmiten ihmiset katuvat enemmän niitä asioita, mitä eivät ole tehneet, eivät niinkään niitä, mitä he ovat tehneet. Siksi kannattaa tarttua unelmiin ja miettiä, miten ne voisi toteuttaa nykyisessä elämäntilanteessa. Esimerkiksi lasten olemassaolo ei estä mitään, asiat pitää vain suunnitella tarkemmin.

Kannattaa pysähtyä miettimään, mitkä ovat itselle niitä syitä, jotka estävät omien haaveiden toteutumisen. Mikäli huomaat, että syitä ei oikeastaan ole tai että ne eivät oikeasti estä haaveiden tavoittelua, uskalla heittäytyä ja lähde uskaliaasti kokeilemaan uutta tai löydä vanha rakas harrastus uudelleen.
Itse aion kirjoittaa oman to do -listani, johon kirjaan kaikki pienet ja hullutkin asiat, joista haaveilen ja ryhdyn suunnitelmallisesti toteuttamaan niistä yksi kerrallaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sunnuntaipäivän joogaretriitti

Kaverini huomasin muutama kuukausi sitten facebookissa ilmoituksen, että tälle sunnuntaille oli neljän tunnin minijoogaretriitissä vapaana ...