Itsetehty kasvovoide

Tänään aamulla iski kriisi. Joikin yövoide sekä päivävoide loppuivat samaan aikaan eikä minulla ollut enää pisaraakaan kasvovoidetta rutikuivaan ihooni. Onneksi olin joku aika sitten ostanut lääkealoen, jota pääsin nyt testaamaan kosmetiikan raaka-aineena. Valmistin aamupuuhien ohessa nopean itsetehdyn aloe-kasvovoiteen.


Helpon kasvovoiteen raaka-aineet ovat yksinkertaiset: yksi lääkealoen lehti sekä manteliöljyä. Mikäli sinulla ei satu kasvamaan aloeta kotona, voit ostaa tuoreita lehtiä esimerkiksi raakatorilta. Voit käyttää myös kaupan aloe veraa, mutta usein niihin on lisätty muitakin aineita, joten mikäli haluat pitää lisäaineiden määrän pienenä, etsi 100 % aloeta. 


Aloe-kasvi kannattaa ostaa kotiin kasvamaan, jos sellaisen vain löytää. Sen lisäksi, että se sisältää rutkasti erilaisia vitamiineja, sitä voi käyttää sekä sisäisesti, että ulkoisesti. Ulkoisesti käytettynä aloe vähentää ikääntymisen merkkejä, hoitaa ja auttaa esimerkiksi rauhoittamaan palanutta ihoa tai hyönteisten puremien aiheuttamaa kutinaa. Sisäisesti käytettynä aloe hellii vatsaa ja siinä on kipua lievittäviä ominaisuuksia.


Aloita voiteen valmistaminen leikkaamalla aloesta varovasti yksi lehti tyvestä poikki. Huuhtele lehti ja halkaise se pituussuunnassa terävällä veitsellä. Aloehyytelön saa parhaiten kaavittua lehdistä lusikalla. Lisää hyytelön sekaan n. 1 - 2 ruokalusikallista manteliöljyä. Vatkaa öljy ja aloehyytelö kuohkeaksi ja siirrä tämän jälkeen seon tuubiin tai purkkiin. Itselläni seos jäi melko juoksevaksi, joten rakennetta saa esimerkiksi lisäämällä seokseen tilkan mehiläisvahaa.


Valmis tuote kannattaa varmuuden vuoksi säilyttää jääkaapissa säilyvyyden takaamiseksi. En myöskään suosittele valmistamaan tuotetta suuria määriä kerralla. Tämän voiteen tekee muutamassa minuutissa, joten mielummin tekee sitä useammin kuin säilyttää valmista tuotetta kauan. Tämän voiteen pitäisi säilyä jääkapissa niin kauan, että saan koko 15 millilitran satsin käytettyä, mutta mikäli huomaat tuotteessa outoa hajua tai väriä, älä käytä sitä enää vaan heitä se pois.

Päivä oli todellakin pelastettu, sillä aloevoide jätti ihon ihanan pehmeäksi. Kiristävän kuiva tunne lähti koko päiväksi. Samaa tuotetta voi käyttää myös meikinpesussa, sillä voiteessa oleva öljy irrottaa kasvoista rasvaa. Tuote sopii myös silmämeikin poistoon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sunnuntaipäivän joogaretriitti

Kaverini huomasin muutama kuukausi sitten facebookissa ilmoituksen, että tälle sunnuntaille oli neljän tunnin minijoogaretriitissä vapaana ...