Taas yhdet kaverisynttärit

Esikoinen sai taas jokin aika sitten kutsun kaverinsa syntymäpäiville. Ne olivat jo kolmannet syntymäpäivät lyhyen ajan sisään. Nuorempi poika sai tänä syksynä myös kutsun ensimmäisille kaverisynttäreille. En voi olla kuin iloinen siitä, että poikia kutsutaan mukaan ja he saavat hieman omaa aikaa kavereidensa kanssa. Samalla synttärit kuitenkin aina sotkevat etukäteen tehtyjä suunnitelmia, sillä lapsi pitää saada vietyä ja haettua tiettyyn aikaan ja sitten se lahjaongelma. Meillä on turhan usein jäänyt lahjan ostaminen viime tinkaan.

Eniten viime hetken lahjaostoksissa harmittaa se, että lahja on silloin usein jotain turhaa rompetta, kun ei ole aikaa eikä jaksamista etsiä hyviä lahjoja. Itse kuitenkin haluaisin, että antaisimme lahjoja, joista on jotain hyötyä ja iloa pitkään. Sellaisia lahjoja, joita toivoisin lastemmekin saavan muilta. Lapsille ei oikein voi sanoa, että pääasia juhlissa on se, että kaverit pääsevät paikalle. 

Olemmekin alkaneet ostaa lahjoja aina kerralla säilöön isomman erän. Alennusmyynneistä tekee usein hyviä löytöjä. Saatammekin ostaa koko kassillisen erilaisia lahjoja odottamaan tulevia juhlia. Viimeksi innostuin kirjamessuilla ostamaan Oppi ja ilo -sarjan tuotteita lahjajemmaamme. Erilaiset puuhakortit ja tehtäväkirjat ja pelit ovat sekä kehittäviä että hauskoja. Ja ehkä myös hieman erilaisia lahjoja. Etenkin, kun vertaa siihen, miten esikoinen sai 5-vuotislahjaksi lähes kaikilta vierailta pikkulegoja.

Tärkeintä lahjajemmassa on se, että se vähentää lahjojen miettimisen ja hankkimisen stressiä. Ainoaksi haasteeksi jää lahjan paketoiminen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sunnuntaipäivän joogaretriitti

Kaverini huomasin muutama kuukausi sitten facebookissa ilmoituksen, että tälle sunnuntaille oli neljän tunnin minijoogaretriitissä vapaana ...