Limaa, yök!

Limavillitys tuntuu vallanneen koko Suomen. Erilaisia limaohjeita putkahtelee sieltä sun täältä. Toisissa ohjeissa limaan lisätään liimaa tai partavaahtoa, mutta koska halusin liman olevan ekologista ja täysin vaaratonta joutuessaan pienten suuhun, käytimme kuiva-ainekaapin perustuotteita liman valmistukseen.


Limaohje 1:
 • Perunajauhoja
 • Maizenaa (pelkkä perunajauhokin riittää, mutta meiltä se loppui kesken)
 • Elintarvikeväriä 
 • Vettä

Kaada ensin kuivat ainekset astiaan ja lisää vettä pikkuhiljaa sekoittaen. Kun seoksen koostumus vaikuttaa hyvältä, lopeta veden lisääminen. Tämä lima on läpinäkymätöntä.

Limaohje 2, kirkas lima:
 • Perunajauhoja
 • Elintarvikeväriä
 • Vettä
Liman valmistusaineet

Lue perunajauhopurkin takaa oikea sekoitussuhde kiisselin tai vanukkaan tekemiseen. Sekoita perunajauhot tilkkaan vettä ja kaada nauhamaisena isompaan vesimäärään. Kiehauta ja nosta nopeasti pois liedeltä. Seoksen ei ole tarkoitus kiehua. Lisää halutessasi esintarvikeväriä. Tämä lima on hienoa kyllä kirkkaanakin, ilman väiaineita.


Kuopusta kiinnosti liman valmistus, mutta limaan koskeminen sai aikaan ison itkun, kun tyttö huomasi, että lima sotkee ja tarttuu käsiin. Pojat sen sijaan riehaantuivat limasta täysin. Aluksi he tunnustelivat sitä ja valuttivat sormien välistä, mutta lopulta limaa oli kaikkialla. Pojat olivat hiuksia myöten vihreässä limassa.

Ensimmäisellä ohjeella valmistettu lima on siitä hyvää, että se kuivahtaa lattialle pisaroina pudotessaan ja on helppo imuroida aiheuttamatta sen enempää sotkua. Molemmat limat ovat kuitenkin helppoja siivottavia kunhan varmistaa ensin, että oma elintarvikeväri ei värjää kankaita ja lähtee vedellä.

2 kommenttia:

 1. Voi tuo limavillitys on löytänyt myös meille.�� 10v tyttö tekee karmean hajuisia-ja näköisiä limoja minkä ehtii. On käytetty liimaa,isin partavaahtoa ja ties mitä sen tekemiseen. Lähikaupassa varmaan ihmetellään,miksi nuori tyttö ostelee partavaahtoa niin usein.��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo limat ovat tosiaan siitä kivoja, että isommat lapset voivat niitä itse kokkailla. Toisaalta ehkä se on meillä ihan hyvä, että vanhemmat vähän valvovat touhuja. Muuten olisi koko koti limassa :D

   Poista

Sunnuntaipäivän joogaretriitti

Kaverini huomasin muutama kuukausi sitten facebookissa ilmoituksen, että tälle sunnuntaille oli neljän tunnin minijoogaretriitissä vapaana ...