Ihana havukranssikurssi

Pääsin tänään mukaan Hyötykasviyhdistyksen järjestämälle havukranssikurssille. Kurssilla opeteltiin perinteisen havukranssin tekemistä puutarhurin johdolla. Kranssiin tarvittavat tarvikkeet ovat melko yksinkertaisia, mutta kranssin tekeminen vaatii vähän harjoittelua.


Saimme kurssilta valmiiksi pajusta punotut kehikot, joiden päälle kranssia alettiin rakentaa. Paikalle oli hankittu neljä suurta säkkiä kuusenoksia ja pihtaa, joista jokainen sai valita mieleisensä sekoituksen. Kranssiin sai halutessaan lisätä myös halutessaan kuivattuja viljoja tai erilaisia koristenauhoja tai käpyjä.

Kranssintekovälineitä
Rakastan kaikenlaisia työpajoja ja kursseja, joissa pääsee itse tekemään käsillään jotain hyödyllistä. Aika kuluu kuin siivillä mukavan tekemisen parissa ja palkaksi saa vielä ihania itsetehtyjä esineitä, tuotteita tai tavaroita. Normaalisti olen arki-iltoina väsynyt, etenkin pimeään talviaikaan, mutta tänään väsymyksestä ei ollut tietoakaan ja nautin sydämeni pohjasta kuusen tuoksusta, sen käsittelemisestä ja kauniista lopputuloksesta.

Puolivälissä
Vaikka tunsinkin pienen pistoksen sydämessäni, sillä tuskin kerkesin nähdä lapsia tänään, antoi kurssi niin paljon voimaa ja jaksamista hyvän mielen muodossa, että pieni poissaolo kotoa oli sen arvoista. Ehdin kuitenkin aamulla heräillä rauhassa lasten kanssa ja hakea heidät päiväkodista ilman kiirettä. Illalla kerkesin vielä kuunnella poikien päivän kuulumiset kotiin tultuani ja peitellä heidät unille.


Tänä vuonna Hyötykasviyhdistyksellä on vielä muutama mielenkiintoinen kurssi tulossa. Siellä on myös ihania Annalan puutarhassa tehtyjä tuotteita myynnissä. Niin ihania, että niitä tekisi mieli jäädä ihailemaan vielä kurssin jälkeenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuotearvostelu: organic shopin hoitoaine ja vartalovoide

Käväisin ennen joulua nappaamassa kummitytölle joululahjaksi kristallisuolasaippuaa ja Frantsilan eteeristä öljyä Ruohonjuuresta. Silmiini ...