Lasten halloween ja noitatemput

Esikoinen halusi järjestää halloween-juhlat naapuruston lapsille. Vaikka pientenkin juhlien järjestämisessä on aina oma hommansa, oli ajatus naamiaisista sen verran kiehtova, että suostuimme esikoisen ehdotukseen.


Juhlien pääpaino oli tietenkin kauhistuttavissa puvuissa ja herkuissa, mutta järjestimme niiden lisäksi myös erilaisia noitatemppuja. Ensin asetimme läpinäkyvään astiaan elintarvikevärillä värjättyä vettä ja tuikkukynttilän. Kun palavan kynttilän päälle asettaa lasin, kynttilä sammuu lasin alla hapenpuutteesta ja kynttilän sammuessa värjätty vesi nousee lasin reunoja pitkin ylös.

Monenlaisia kammottavia herkkuja!

Toisessa taikatehtävässä kokeilimme, kenellä vieraista oli taikavoimia. Asetin lattialle kulhollisen etikkaa ja jokainen lapsi sai vuorollaan valita kummasta kahdesta samanlaiseta astiasta hän halusi ottaa taika-ainetta ja heittää "veden" eli etikan sekaan. Toisessa kulhossa oli soodaa ja toisessa tomusokeria. Ne, kenelle osui soodakulho, saivat etikan kuohumaan. Aina lasten keskittyessä katsomaan kuohuuko etikka vai ei, vaihdoin kulhoja kädestä toiseen. Lapset olivat innoissaan ohjelmanumerosta ja halusivat kokeilla yhä uudelleen. Lopuksi lisäsin soodan sekaan salaa hieman jauhemaista elintarvikeväriä ja piilotin sen soodan sekaan. Sitten näytin lapsille, miten oikeat noidat saadat seoksen muuttamaan väriä.

Kolmas temppu ei onnistunut aivan suunnitelmien mukaisesti. Tarkoituksena oli sekoittaa valotikun sisältöä saippuakuplaveteen, jolloin kuplat loistaisivat pimeässä. Ilmeisesti valotikkujen sisältöä pitäisi lisätä tikkukaupalla, sillä me onnistuimme saamaan vain muutamaan kuplaan hitusen pimeässä hohtavaa ainetta.

Jos aikaa olisi ollut enemmän ja arkena ei olisi ollut niin kiire, olisi juhlissa voinut olla vielä muutama ohjelmanumero. Lapset selvästikin tykkäsivät eniten niistä tempuista, joihin he saivat itse ottaa osaa. Ensi vuodelle riittääkin sitten haasteita, jotta keksii jotain vielä jännempää ja pelottavampaa.

Pienimpiä vieraita hieman pelotti, joten välillä piti vähän hillitä menoa. Kaikille jäi kuitenkin hyvä mieli ja se oli tärkeintä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sunnuntaipäivän joogaretriitti

Kaverini huomasin muutama kuukausi sitten facebookissa ilmoituksen, että tälle sunnuntaille oli neljän tunnin minijoogaretriitissä vapaana ...