Halloweenpuuhia

Lapset ovat odotelleet halloweenia jo innoissaan, vaikka siihen on vielä tovi aikaa. Halloweenin lähestymisen huomaa myös kaupoissa, joissa on alkanut olla jo myynnissä kaikenlaista halloween-tavaraa. Itse kuitenkin pidän enemmän itsetehdyistä koristeista ja yritän vältellä halloweenin kaupallisuutta ja keskittyä ennemminkin sadonkorjuuajan juhlistamiseen. Halloween onkin meidän perheessä sekoitus jännitystä ja hyvää ruokaa.


Juhlaa odotellessa voi hyvin tehdä jo etukäteen hieman halloweenaskarteluja. Esikoinen on toki askarrellut paljon koristeita eskarissa, mutta olemme myös kotona kokeilleet hehkuvan maljan tekemistä sekä kaivertaneet perinteisen kurpitsalyhdyn. Kurpitsan sisuksista saa puolestaan tehtyä maittavaa keittoa ja piirasta.


Tarvikkeet hehkuvan maljan tekemiseen:
  • valotikkuja
  • sakset
  • pilttipurkki 

Taittele valotikkua varovasti, jotta sen sisällä oleva lasikapseli rikkoutuu ja tikku alkaa loistaa. Kun tikku hohtaa hyvin, leikkaa varovasti toinen pääty auki. Ravistele tikun avattua päätä pilttipurkin sisällä. Varo aineen joutumista purkin ulkopuolelle, sillä putken sisältä tulee myös lasinsiruja. Kun olet saanut kaiken aineen ravistettua purkkiin, sulje purkin kansi tiiviisti ja ravistele purkkia voimakkaasti. Malja hehkuu yhden illan ajan.


Kurpitsalyhty puolestaan tuo tunnelmaa pimeisiin syysiltoihin. Olimme onnekkaita ja saimme naapurin rouvalta kurpitsan. Kaiversimme sisältä syötävät osat talteen ja kuoreen leikkasimme veitsellä pelottavan naaman. Luultavasti lyhty ei säily halloweeniin saakka, mutta sitä on mukava katsella ikkunasta lokakuun pimeinä iltoina. Nyt kattilassa porisee ihanan pehmeä ja samettinen kurpitsakeitto ja kohta pääsee syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sunnuntaipäivän joogaretriitti

Kaverini huomasin muutama kuukausi sitten facebookissa ilmoituksen, että tälle sunnuntaille oli neljän tunnin minijoogaretriitissä vapaana ...