Kastelija viherkasvien juurelle

Inspiroiduin jo pitkä aika sitten Muurlan kasteluvahdeista. Niiden ideana on pitää huonekasvin multa tasaisen kosteana ja näin ollen kastelun unohtaminen ei ole niin vakavaa, sillä kastelija huolehtii siitä puolestasi. Muurlan tuotteissa on plussaa vielä niiden kaunis muotoilu.
 
Päätin tehdä meille kotiin kastelijoita kierrätysmateriaaleista. Tarvikkeiksi riittävät tyhjän viinipullot korkkeineen sekä pora. Kastelijoita voi tehdä myös muovipulloista, mutta itse pidän enemmän lasipullojen muotoilusta ja ulkonäöstä. Muovipulloa sen sijaan tykkään käyttää kesäkukkien kastelussa etenkin ulkomaanmatkojen tai mökkireissujen aikana.

Kastelijan tekeminen alkaa poraamalla korkkiin pituussuunnassa reikä. Huomasin, että muovisessa korkissa reikä syntyi helpommin ja piti muotonsa paremmin kuin luonnonkorkissa. Luonnonkorkki mureni poratessa ja reikä tuntui painuvan takaisin umpeen aina poraamisen päätyttyä.


 
Olin irrottanut pullojen etiketit jo etukäteen. Nyt vain täytin pullot vedellä ja työnsit korkit pullojen suulle. Tässä vaiheessa kannattaa kääntää pullo ylösalaisin. Korkissa olevasta reiästä pitäisi nyt valua vettä pienenä norona. Mikäli vettä valuu kovaa vauhtia, on reikä liian suuri. Mikäli vettä puolestaan ei valu lainkaan, on reikää suurennettava tai vaihdettava korkkia. Tämän jälkeen kannattaa kaivaa multaan käsin pieni kolo kasvin juurelle. Aseta pullo koloon ylösalaisin ja tue pullo multaa vasten niin, että se on tukevasti mullassa kiinni. Nyt vain sitten nauttimaan huolettomammasta elämästä. Kannattaa tarkkailla vedenpintaa, jotta muistaa lisätä tarvittaessa pulloon vettä. Pullollinen vettä riittä kasvista riippuen yhdestä kahteen viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sunnuntaipäivän joogaretriitti

Kaverini huomasin muutama kuukausi sitten facebookissa ilmoituksen, että tälle sunnuntaille oli neljän tunnin minijoogaretriitissä vapaana ...