Lasten kanssa Kansallismuseossa

Tänään kävimme koko perheen voimin Kansallismuseossa. Hankimme perheen aikuisille museokortit vuodenvaihteessa, joten nykyään museoissa on helppo käydä. Lapset pääsevät ilmaiseksi suurimpaan osaan museoista, joten museokorttien hinta on nopeasti maksanut itsensä takaisin.
Kansallismuseo leikit lapset
Kaksi työntekijää liukuhihnahommissa.
Kansallismuseon valokuvanäyttely Julkinen ja kätketty Suomi kiinnosti erityisesti esikoista. Osa valokuvista oli melko hurjia, kuten kuvat ruumiista tai vangeista, mutta toisaalta ne herättivät keskustelua ja saimme juteltua sodasta ja Suomen historiasta lasten kanssa. 

lapsi sika palapeli museo Kansallismuseo
Palapeli sian ruhon osista
Parasta antia lapsille oli kuitenkin Kansallismuseon vintti, jossa oli suuri puuhatila lapsille. Siellä sai tutkia ja kokeilla erilaisia asioita, kuten tiilimuurin rakentamista, hirsimökin rakentamista, hevosenhoitoa, kauppaleikkiä ja kahvilaleikkiä. Lapset olisivat viihtyneet siellä vaikka koko päivän.

Lapsi kasvatus tuuliviiri
Kävimme pyörähtämässä myös museon sisäpihalla, jossa oli eilisen myrskyn jäljiltä irronnut puusta valtavia oksia. Irronneiden oksien seassa oli hauskaa seikkailla ja kiipeillä. Pihalla oli myös muuta nähtävää. Nuorempaa poikaa kiinnostivat istutuslaatikoissa olevat tuuliviirit.

Reissun päätteeksi lounastimme vielä läheisessä ravintolassa. Kaiken kaikkiaan mukava päivä. Koko perheen yhteisissä puuhissa olemme huomanneet, että päivä sujuu parhaiten niin, että välillä mennään aikuisten ja välillä lasten ehdoilla. Lapset jaksavat kuitenkin keskittyä vain hetken kerrallaan, joten välillä pitää päästä vapaana juoksemaan.
myrskyn jälkeen irronnut oksa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...