Kilpipiilean jakaminen

Kilpipiileasta on tullut yllättävän trendikäs kasvi, koska se on kuulemma helppohoitoinen. Oma kilpipiileani ei oikein tahtonut alkuun menestyä, mutta epäilen sen johtuneen siitä, että se sai liikaa auringonvaloa. Kilpipiilea nimittäin viihtyy valoisassa paikassa, mutta ei suorassa auringonvalossa. Uuden kodin myötä myös kilpipiilea alkoi kukoistaa länsi-ikkunalla. Jopa siinä määrin, että se alkoi pukata pieniä uusia alkuja.

Kilpipiilean jakaminen näistä uusista taimista on onneksi helppoa. Se kannattaa ajoittaa esimerkiksi mullanvaihdon yhteyteen, kuten itse tein. Pienet taimen alut kannattaa irrottaa varoen emokasvista ja ottaa mahdollisimman paljon juurta mukaan.


Tässä vaiheessa voi valita, haluaako istuttaa taimet suoraan multaan vai juurruttaa niitä ensin vedessä. Itse valitsin molemmat tavat. Laitoin toisen taimen pieneen lasipulloon juurtumaan ja toisen istutin multaan. 


Taimet kannattaa laittaa valoisaan paikkaan kasvamaan. Itse suosin ikkunalautoja. Muista kastella taimia usein.


2 kommenttia:

 1. Kilpipiilea. Siis sain kaverilta valmiiksi multaan istutetun "kukan", jonka lehdet ovat juuri tuollaiset. Ehkäpä se on siis piilea? (Saa nauraa, en tosiaan tullut kysyneeksi mikä se on, hän kun antoi sen muun tavaran vaihtokaupassa kaupanpäällisinä....)
  Mutta tuleeko siihen tuollainen runko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä on noissa runko, mutta netistä löytää myös paljon kuvia, joissa runko on pienempi ja lehtien varret isompia. Kaipa tuo muoto vaihtelee kasvuolosuhteiden mukaan. Itsellä piilea kasvoi pitkään liian pimeässä.

   Poista

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...