Vieraskynäteksti: Luomulaastarin synty

Olen aina ollut käsillä tekijä, uudet asiat kiinnostavat. Niinpä innostuin, kun tuttavani Tiina aloitti voide- ja saippuakurssien ohjaamisen kymmenisen vuotta takaperin. Keräsimme tuttavaporukan kasaan ja kokoonnuimme kurssipaikalle. 


Saimme eteemme valikoiman erilaisia perusöljyjä ja eteerisiä öljyjä. Teillä on vapaat kädet suunnitella oma resepti, sanoi Tiina. No myönnettäköön, ensikertalaiselle oman reseptin suunnittelu tuntui jokseenkin haasteelta. Kertaillessamme eri perusöljyjen ominaisuuksia ja haistellessamme laajaa valikoimaa tuoksuvia eteerisiä öljyjä, jonkinlainen ajatus syttyi. Halusimme keskipaksun, hoitavan, suhteellisen hyvin imeytyvän ja ihanan tuoksuisen voiteen. Valitsimme voiteeseen oliivi-, aprikoosi- ja jojobaöljyä.
Emme tietenkään silloin vielä tienneet minkälaista voidetta tästä tulisi. Nyt vuosien jälkeen, ahkeran Luomulaastarin kulutuksen jälkeen tiedän, miten hyvä tämä voide on. Varsinkin talvisin tykkään rasvata luomulaastarilla, se sopii niin kasvoihin, käsiin kun muuallekin kehoon.
Kursseillani kysellään usein Luomulaastarin nimeä. Nimi vain sattui syntymään voiteen hoitavien ja parantavien ominaisuuksien takia. Se on mieleenpainuva ja hauska.
Voiteen valmistus tekniikoita on monia erilaisia, itse tykkään vaivata voidetta muovipussissa, jotta voiteesta tulee pehmeää ja paakutonta. Voiteen voi myös kaataa suoraan purkkiin, jolloin siitä tulee kiinteämpää, lähes salvamaista.

LUOMULAASTARI (160ML)
40 ml oliiviöljyä
40 ml aprikoosinkiviöljyä
40 ml jojobaöljyä
36 g mehiläisvahaa
10 tippaa kamomillan eteeristä öljyä
10 tippaa sitruunan eteeristä öljyä
10 tippaa appelsiinin eteeristä öljyä


1.     Lämmitä vahat ja öljyt vesihauteessa.
2.     Lisää eteeriset öljyt vaha-öljy seokseen.
3.     Kaada vähän jäähtynyt seos muovipussiin, vaivaa kunnes voide on jäähtynyt ja seassa ei enää tunnu paakkuja.
4.     Purkita desinfioituihin purkkeihin ja valmista etiketti. Kirjaa ainakin voiteen nimi ja valmistuskuukausi ja vuosi. Voide säilyy noin 6-12kk.

Vieraskynäilijä on Nature by Amppu -yrittäjä Ann-Marie Hagman. Yritys tarjoaa kosmetiikkakursseja niin yksityisille kuin yrityksille ja pienryhmille. Yrityksen tilat sijaitsevat Sipoossa, tunnelmallisella vanhalla maatilalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...