Villiyrttikaudella parasta on se, kun luonnosta löytyy kuin itsestään ainekset ruokaan kuin ruokaan. Yksi oma lempireseptini on villiyrttinen dippikastike, johon voi käyttää sekä tuoreita että kuivattuja villiyrttejä. Niitä voi myös vaihdella sesongin mukaan.
Voikukka kaunistaa dippikastikkeen |
Ainekset:
- vuohenputkea
- voikukan terälehtiä
- poimuleheä
- litulaukkaa
- nokkossuolaa tai nokkosia ja suolaa
- oatlyn kaurafraice tai tavallinen creme fraiche
- oliiviöljyä
Tuoretta vuohenputkea |
Poimi noin suuren kourallisen verran vuohenputkia, irrota lehdet varresta ja silppua ne astiaan. Leikkaa voikukan kukkaosan kanta pois niin, että jäljelle jäävät terälehdet. Lisää terälehtiä noin 0,5 dl vuohenputkien joukkoon. Lisää poimulehteä ja litulaukkaa noin desin verran molempia. Kuivattuja villiyrttejä tarvitsee vähän vähemmän, joskin ainesten suhdetta voi muutenkin muuttaa oman maun mukaan. Lisää kuivatut nokkoset ja suola tai nokkossuolaa oman maun mukaan. Kaada päälle laadukasta oliiviöljyä ja sekoita niin, että villiyrteistä tulee tasaista massaa. Lisää kaurafraihe tai cremefraiche.
Tämä dippi sopii niin sipseille kuin siemennäkkärin kaveriksi. Itse olen täysin rakastunut siemennäkkäreihin, joita löytyy myös gluteenittomana. Parhaimmillaan dippi ja siemennäkkäri maistuvat mielestäni ulkona villiyrttiretken välipalana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti