Villiyrttinen dippikastike

Villiyrttikaudella parasta on se, kun luonnosta löytyy kuin itsestään ainekset ruokaan kuin ruokaan. Yksi oma lempireseptini on villiyrttinen dippikastike, johon voi käyttää sekä tuoreita että kuivattuja villiyrttejä. Niitä voi myös vaihdella sesongin mukaan.


Voikukka kaunistaa dippikastikkeen

Ainekset:
  • vuohenputkea
  • voikukan terälehtiä
  • poimuleheä
  • litulaukkaa
  • nokkossuolaa tai nokkosia ja suolaa
  • oatlyn kaurafraice tai tavallinen creme fraiche
  • oliiviöljyä


Tuoretta vuohenputkea
Poimi noin suuren kourallisen verran vuohenputkia, irrota lehdet varresta ja silppua ne astiaan. Leikkaa voikukan kukkaosan kanta pois niin, että jäljelle jäävät terälehdet. Lisää terälehtiä noin 0,5 dl vuohenputkien joukkoon. Lisää poimulehteä ja litulaukkaa noin desin verran molempia. Kuivattuja villiyrttejä tarvitsee vähän vähemmän, joskin ainesten suhdetta voi muutenkin muuttaa oman maun mukaan. Lisää kuivatut nokkoset ja suola tai nokkossuolaa oman maun mukaan. Kaada päälle laadukasta oliiviöljyä ja sekoita niin, että villiyrteistä tulee tasaista massaa. Lisää kaurafraihe tai cremefraiche. 

Tämä dippi sopii niin sipseille kuin siemennäkkärin kaveriksi. Itse olen täysin rakastunut siemennäkkäreihin, joita löytyy myös gluteenittomana. Parhaimmillaan dippi ja siemennäkkäri  maistuvat mielestäni ulkona villiyrttiretken välipalana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...