Meillä juhlittiin äitienpäivää metsässä ulkoillen ja omasta toiveestani leivoimme myös villiyrttisiä tuulihattuja metsästä kerätyistä herkuista. Tällä kertaa tuulihattuja valmistettiin kahvipöydän herkuksi, joten täytteeksi valikoitui marjoja, kermaa ja villiyrttejä. Tämän ohjeen salaisuus on pihlajansilmuissa, jotka antavat kermalle karvasmantelisen maun. Samalla kirpeät ketunleivät tasoittavat makua niin, ettei lopputulos ole täysin äklömakea.
Pihlajainen tuulihattu ketunleivillä |
Ainekset:
- 1,5 dl vettä
- 75 g voita
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 3 munaa
- Kermaa
- Tuoreita tai kuivattuja pihlajansilmuja
- Tuoreita ketunleipiä
- Vaniljasokeria
- Tuoreita mansikoita ja mustikoita (tai mikset vadelmiakin)
Pihlajan silmu |
Valmista tuulihatut. Kiehauta kattilassa ensin vesi ja voi ja lisää sen jälkeen voimakkaasti sekoittaen vehnäjauhot. Anna jäähtyä ja lisää sen jälkeen munat yksitellen sekoittaen seosta huolellisesti aina kunkin munan lisäämisen jälkeen. Nosta taikinaa lusikalla nokareiksi pellille ja paista 25 min 200 asteessa. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana.
Halutessasi voit siivilöidä pihlajansilmut pois kerman seasta, mutta jos olet silpunnut ne pieneksi, voit hyvin jättää ne myös kerman sekaan. Vatkaa kerma ja lisää siihen vaniljasokeria oman maun mukaan.
Ketunleivät raikastavat tuulihattujen makua |
Leikkaa jäähtyneet tuulihatut auki ja täytä marjoilla ja kermalla, koristele vielä ketunleivillä, joita voi käyttää melko reippaastikin, jotta niiden kirpeä maku pääsee oikeuksiinsa.
Villiyrttiset tuulihatut |
Vinkkinä vielä: jos haluat lisätä villiyrttien määrää, voit käyttää kuivattuja nokkosia murustettuna tuulihattutaikinassa. Ne eivät niinkään vaikuta makuun, vaikka täyte olisikin makea.
Tuli lapsuus mieleen noista ketunleivistä. Kaverin kanssa niitä syötiin oikein antaumuksella ja muun muassa kilpailtiin kumpi pystyy syömään niitä ison nyrkillisen kertaakaan ilmettään muuttamatta :)
VastaaPoista