DIY: aromaterapeuttiset suihkutuoksut

Joskus kaipaa arkeen ripauksen luksusta. Sen ei tarvitse olla shampanjaa ja vaahtokarkkeja, vaan pienikin ilonaihe arjessa saattaa piristää kummasti. Tänään oli sellainen päivä, että piristys tulee varmasti tarpeeseen. Siksi valmistin iltaa varten aromaterapeuttisia suihkutuoksuja. Ne ovat pieniä, suklaakonvehdin kokoisia, paloja, joista vapautuu suihkun höyryssä eteerisiä öljyjä. Näin ollen voi hetkeksi sulkea silmänsä ja kuvitella olevansa hienommassakin spassa.

Tarvikkeet:

Peruna- tai maissijauhoja
Vettä 
Elintarvikeväriä
Aitoja eteerisiä öljyjä (itse valitsin appelsiinin ja kardemumman)
Muotti
Ohje on sangen yksinkertainen. Mittaa haluamasi määrä peruna- tai maissijauhoja kulhoon. Sekoita pieneen määrään vettä elintarvikeväri ja sekoita vesi jauhon joukkoon. Vettä kannattaa lisäillä pienissä erissä, jotta sitä ei pääse liikaa jauhon joukkoon. Paras tapa on suihkuttaa sitä suihkepullolla ja jokaisen suihkauksen jälkeen sekoittaa massaa tasaiseksi. Paras lopputulos syntyy, kun massa muistuttaa märähköä hiekkaa, joskin se saa jäädä siitä vielä hivenen kuivemmaksi. Kun haluttu koostumus on saavutettu, lisää joukkoon reilusti eteerisiä öljyjä ja sekoita massa vielä kerran tasaiseksi.

Tältä valmis seos näyttää.


Tämän jälkeen seos tulisi painella todella tiukkaan muotteihin. Itse käytän silikonimuotteja tai metallimuotteja. Jos seos jää löyhästi muottiin, ei se pysy kasassa, kun sitä yrittää irrottaa. Seoksen voi antaa kuivua muotissa tai kiireellisessä tapauksessa sen voi yrittää irroittaa nopeastikin.Säilytä valmiit tuoksupalaset ilmatiiviissä purkissa. Käyttäessä aseta palanen alustalle tai suihkun lattialle. Anna suihkun höyryn irrottaa palasesta tuoksua tai laita siihen muutama pisara vettä. Nauti ylellisestä suihkutunnelmasta.

1 kommentti:

  1. Kivan näköisiä! Onko nämä siis tarkoitus laittaa suihkun lattialle vai kuinka+

    VastaaPoista

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...