Villiyrttikausi alkaa!

Olen jo muutaman viikon tarkkaillut villiyrttien ilmestymistä talven jälkeen ja tänään vihdoinkin pääsin ensimmäistä kertaa tällä kaudella tekemään villiruokaa. Keräsin oman pihan vuohenputkia ja laitoin ne spagetin sekaan. Ruoan kruunasi Helsinki Wildfoodsin nokkossuola, sillä omat nokkoset on käytetty loppuun jo aikapäiviä sitten. Myös lapset söivät villispagettia hyvällä ruokahalulla. Villiyrteillä onkin helppoa monipuolistaa ruokavaliota.

Vuohenputkia


Nokkossuolaa

Villiyrttejä on helppoa ujuttaa ruokaan kuin ruokaan. Nokkosensiemenet maistuvat niin puurossa kuin smoothiessakin ja salaatti saa uusia ulottuvuuksia voikukan lehdistä ja poimulehdestä. Mustaherukan lehtien silmut olisivat herkkua, mutta en malta käyttää niitä sellaisenaan, sillä haluan saada paljon lehtiä säilöön, sillä tähän aikaan vuodesta pääsee tekemään lehtisimaa eli Marsalkan shampanjaa vapuksi.


Nokkosiakin voisi alkaa ainakin Helsingissä jo kerätä. Melko pieniä ne ovat, mutta niistä saisi tehtyä ihanaa hakkelusta leivän päälle tai laittaa ruoan kuin ruoan sekaan.Yksi uusi asia, mitä aion tänä vuonna kokeilla ovat pihlajan lehtien nuput. Ne eivät kuulu jokamiehen oikeuksien piiriin, joten niitä saa kerätä ainoastaan maanomistajan luvalla tai omalta tontilta. Niissä on kuulemma karvasmantelinen aromi ja ajattelinkin kokeilla niitä jälkiruokaan sekä säilöä vähän myöhempää käyttöä varten.

Aion siis julistaa villiyrttikauden avatuksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...