DIY: puhdistava peel off -kasvonaamio

Olen hurahtanut kasvonaamioihin. En ennen niinkään välittänyt niistä, mutta nyt niiden itse valmistaminen ja tulosten seuraaminen ovat vieneet minut täysin mukanaan. Viimeisin kokeiluni oli puhdistava kasvonaamio, joka imee ihon epäpuhtaudet pois. Parasta on, että ohje on yksinkertainen ja että naamio antaa tunteen kuin olisi oikeassa kylpylähoidossa.


Bentoniitti, Aktiivihiili


Naamion tekemiseen tarvitset:
  • aktiivihiiltä 1 rkl
  • bentoniittisavea 1 rkl
  • gelatiinijauhetta n. 1 teelusikallinen tai liivatelehteä 1/4 lehteä
  • pieni määrä vettä 

Suosittelen käyttämään gelatiinijauhetta, sillä ensimmäisellä kokeilukerralla, itse melko suurpiirteisenä ihmisenä, liioittelin liivatelehden kanssa ja peel off -naamiosta eli kasvoilta kuorittavasta naamiosta tuli ennemminkin peel your face off -naamio.

Ohje:

Kuumenna pieni vesitilkka (n. 0,25 dl) vettä kiehuvaksi ja sekoita kuivat aineet siihen. Mikäli käytät liivatelehteä, liota sitä ensin kylmässä vedessä, kunnes se pehmenee, ja liota se kiehuvaan veteen ennen muiden aineiden lisäämistä. Älä käytä metallisia sekoitusastioita tai esim. lusikkaa sekoittamisessa, jotta aktiivihiili ei kadota likaa imevää ominaisuuttaan. Itse käytin lasten vauva-ajoilta jääneitä kumisia lusikoita.

Levitä ihana lämmin ja paksu seos kasvoille ja anna vaikuttaa vähintään 15 minuuttia, mielummin puoli tuntia. Muista välttää herkkiä silmänympäryksiä! Aine kovettuu jossain määrin kasvoilla, mutta se pitäisi silti pystyä repimään liuskoina pois kasvoilta. Naamiota poistaessa olisi hyvä kerätä riekaleet, sillä viemäriin ei saisi saattaa mitään ylimääräistä, vaikka aineet liukenevatkin veteen.

Sekä bentoniitti että aktiivihiili ovat molemmat aineita, jotka imevät itseensä hyvin muita aineita, kuten rasvaa ja epäpuhtauksia iholta. Itse asiassa naamiota poistaessa kannattaa katsoa etenkin nenän kohdalta poistettuja naamion palasia, sillä siinä voi silmin nähden nähdä mustapäiden lähteneen naamion matkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...