Äidin omaa aikaa − hotellimatka Imatralle

Minulle sattui ensiapukoulutusta Kouvolan suunnalla niin, että koulutuspäivien väliin jäi yksi päivä. Koska edestakaisin ajaminen Helsingistä käsin ei kamalasti houkutellut, päätin ottaa koulutuspäivien väliin yhden lomapäivän ja hetken aikaa itselleni. Matkakohteeksi valikoitui Imatra ja siellä Imatran valtionhotelli, jossa yöpymisestä olen haaveillut lapsesta saakka. Hotelli on kiinnostava kohde jo itsessään, mutta hotellin kylpylä, Imatrankoski, ulkoilumaastot ja itse Imatran kaupunki tarjosivat juuri sopivat puitteet päivän rentoutumiselle.Imatran valtionhotelli muistuttaa aivan satujen linnaa. Ja sellainen se onkin. Vuonna 1903 rakennettu hotelli henkii vanhaa ja arvovaltaista tunnelmaa. Vieressä pauhaava Imatrankoski antaa hotellille arvoisensa puitteet − joskin tähän aikaan vuodesta pauhu kuului lähinnä jääkerroksen alta. Kosken toisella puolella sijaitseva Kruunupuisto tarjoaa miellyttävän ulkoilukohteen ja siellä pääsee ihastelemaan muun muassa hiidenkirnuja. 
Tällä reissulla kaikki sujui mainiosti. Pääsin kerrankin yksin nauttimaan kylpylästä. Se oli pienehkö ja melko yksinkertainen, mutta sitäkin tunnelmallisempi ja etenkin lämpöpedeillä olisi voinut viettää koko illan. Kylpylässä lillumisen päätteeksi söin hotellilla vielä mitä mainioimman illallisen. Mahtava palvelu kruunasi hyvän ruoan ja tunnelmallisen ravintolan. Ja mitäpä muuta nainen kaipaa ulkoilun, kylpylän ja mahtavan illallisen päätteeksi kuin hyvät yöunet ilman ylimääräisiä herätyksiä. 


Keskustassa törmäsin aivan mahtavaan kauppaan, jossa myytiin yksinkertaisesti sanoen kaikkea ihanaa. Olisin voinut ostaa virkkukoukkusen kaupan tyhjäksi, mutta tällä kertaa pidättäydtyin muistikirjassa, ekologisessa tiskiaineessa, käsisaippuassa sekä vartalovoissa, joka oli itseltäni unohtunut kotiin (näistä ostoksista ja kaupasta erillinen postaus lähipäivinä). 

Jotta en nyt liikaa vain ottaisi rennosti, hoidin toki myös yritykseni kirjanpidon ja kevään suunnitelmia ajan tasalle, mutta nekin hommat sain tehdä rauhassa ilman keskeytyksiä. Nyt on keväälle suunnitteilla aktiivisia villiyrttiretkiä ja kosmetiikanvalmistuskursseja. Ja ennen kaikkea mieli ja keho ovat saaneet levätä, joten jaksan taas palata arkeen ja toiseen ensiapukoulutuspäivään kaikin puolin latautuneena.

Ja loppuun vielä huomio, että tähän postaukseen EI sisälly kaupallista yhteistyötä (kuten ei mihinkään muuhunkaan postaukseen tähän mennessä), mutta koska kaikki on ollut niin mahtavaa, niin mielelläni jaan kokemuksiani myös muille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...