Kynttilä appelsiinista

Tiesittekö, että appelsiinista ja öljystä saa tehtyä kynttilän suhteellisen helposti ja nopeasti? Aineet kynttilään löytyvät lähes aina kotoota ja valmis kynttilä palaa tunteja.


Leikkaa appelsiini puoliksi tai leikkaa pelkän kuoren syvyydeltä appelsiinin pinnasta vaakasuunnassa sen ympäri. Poista hedelmäliha ujuttamalla lusikka kuoren ja hedelmälihan väliin. Tämä on helpompaa, jos et ole kokonaan puolittanut appelsiinia. Kun hedelmäliha on enää kannan kohdalla kiinni appelsiinissa, työnnä varovasti sormet kuoren väliin ja irrota kanta hedelmästä. 

Näistä vain yksi kelpaa kynttiläksi

Pidä huolta, että appelsiinin pohjasta jää pystyyn pitkä suikale valkoista kuoren ja hedelmälihan välistä ainetta, sillä se toimii kynttilän sydänlankana. Täytä kynttilä esimerkiksi ruokaöljyllä. Oliiviöljy ainakin toimii hyvin. Sydänlankaosaa pitää jäädä öljyn pinnan yläpuolelle noin sentin verran, jotta kynttilän saa sytytettyä.


Aseta kynttilä palamattomalle alustalle ja sytytä sydänlankaosa. Syttyminen kestää vähän kauemmin kuin tavallisen kynttilän syttyminen. Kannattaa olla kärsivällinen. Pienikin liekki riittää ja se lähtee itsestään suurenemaan.

Appelsiinikynttilät ovat hauska lisä juhliin tai tunnelmantuojina illalla. Kaikki "kynttilän" osat voi kompostoida käytön jälkeen.

4 kommenttia:

 1. Tämä oli todella mielenkiintoinen juttu, täytyy kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kynttilä palaa todella pitkään. Eilen paloi kuutisen tuntia ja vieläkin jäi öljyä jäljelle.

   Poista
 2. Uskomatonta!! Tätä täytyy kyllä muistaa joskus kokeilla!! Tuleeko kynttilästä appelsiinin tuoksua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikeastaan. Tai ehkä ihan vähän. Tuoksua saa helposti lisättyä esim. lisäämällä appelsiinin eteeristä öljyä joukkoon. Meillä taitaa edelleen olla tuota erää jäljellä, koska nuo palavat tooooooodella kauan.

   Poista

Voikukan juurten kerääminen ja käyttö

Nyt on osassa maata vielä oivallinen aika kerätä voikukan juuria. Ne ovat monikäyttöisempiä kuin uskotkaan! Monelle voikukka on yksi ...